Aktier: Supermarkedskæde og tysk modekoncern under pres

Lundbeck lå i bunden og Novo Nordisk i toppen af Stoxx Europe 600-indekset, som onsdag endte næsten uændret.

Investorerne virkede generelt en smule afventende forud for aftenens resultat af todages rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Novo Nordisk steg 6,8 pct. efter sit regnskab for første kvartal, hvilket sikrede selskabet en topplacering i det paneuropæiske indeks, mens Lundbeck var at finde i modsatte ende af skalaen med et fald på 6,1 pct.

På børsen i Frankfurt endte det ledende DAX-indeks 0,1 pct. højere, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris faldt henholdsvis 0,3 og 0,1 pct.

Blandt selskaberne i fokus var den tyske modekoncern Hugo Boss, som faldt 2,9 pct. efter et regnskab med vigende salg for selskabet på det amerikanske marked.

I London faldt aktien i supermarkedskæden J. Sainsbury desuden 5,5 pct., efter at selskabet meldte om et fortsat faldende overskud og en reduktion i udbyttet med 16 pct.

På den franske børs var storbanken BNP Paribas i fokus. Banken hentede et overskud på 1894 mio. euro efter skat hjem i første kvartal, hvilket var langt fra analytikernes gæt på 1504 mio. euro ifølge Bloomberg. Aktien steg 0,6 pct.

Der kom også pæne tal fra den fransk-schweiziske cementkæmpe Lafargeholcim, som præsenterede et justeret driftsresultat før af- og nedskrivninger på 801 mio. schweizerfranc mod 787 mio. schweizerfranc ventet af analytikerne.

Det til trods faldt aktien 2,1 pct.

/ritzau/FINANS