Aktier: Styrket dollar løfter aktierne i Tokyo

En svækkelse af yen har mandag har hen på handelssessionen mandag løftet aktierne på børsen i Tokyo. I Kina og flere andre steder i Asien holder markederne lukkede hele ugen for at fejre det kinesiske nytår.

De japanske aktier startede dagen negativt, men i takt med at yen begyndte at tabe terræn begyndte markedet at rette sig med eksportvirksomhederne i front. I slutningen af sidste uge var trafikken den modsatte, idet en større dollarsvækkelse fik investorerne til at sælge ud af de aktier, der har stort salg i netop den amerikanske valuta, eller valutaer der har fast tilknytning til dollar.

Mandag ved 6.30-tiden ligger det toneangivende Nikkei 225-indeks til en stigning på 1,3 pct., og det bredere Topix-indeks er kravlet op med 1,2 pct. I sidste uge faldt Topix med 4,4 pct. Yen er mandag blevet svækket med 0,5 pct. til 117,44 dollar.

- Yen vil fortsætte med at have det svært, som følge af at Japan har indført negative renter, og Kuroda (den japanske centralbankchef, red) har truet med flere tiltag. Jeg venter, at dollar-yen vil handle mellem 116-120, siger Tomomi Yamashita, der er kapitalforvalter hos Shinkin Asset Management, til Bloomberg News.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.30-tiden godt 0,3 pct. højere.