Aktier: Styrket dollar giver generelt positive markeder

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en generel positiv undertone torsdag, hvor en styrket dollar kommer de mange eksportorienterede lande i Asien til gode.

Dermed modtages det med kyshånd, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, var lidt mere aggressiv end ventet omkring sin pengepolitik efter onsdagens rentemøde, mens det tilsvarende møde i den japanske pendant, Bank of Japan, i vid udstrækning ignoreres.

- Det er ikke nogen, som er ret meget opmærksomme på Bank of Japan i dag, men der er meget fokus på, hvad Fed havde at sige natten over, siger seniorinvesteringsstrateg Norihiro Fujito fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til Reuters.

I Tokyo får markedet en hjælpende hånd fra valutamarkedet, hvor yen er svækket omkring 1 pct. mod dollar.

De store eksportører som Hitachi og Toyota øger 0,8 pct. og 1,2 pct. og også bankinvestorerne kan de frem mod øget indtjening, hvilket trækker Mitsubishi UFJ 2,1 pct. og den rivaliserende Sumitomo Mitsui Financial 1,1 pct. op.

Det hjælper dog ikke på Toshiba Corp, der falder 1,9 pct. efter elektronikgigantens salg af sin chipdivision til en gruppe ledet af den amerikanske kapitalfond Bain Capital. Forude venter endnu en retssag fra joint venture-partneren Western Digital.

Nikkei 225-indekset og det bredere Topix-indeks stiger henholdsvis 0,4 pct. og 0,3 pct.

De kinesiske aktiemarkeder er også positive. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300-indekset øger 0,3 pct., mens børsen i Hongkong ligger med et plus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,7 pct., mens Singapores Strait Times viger 0,1 pct., og Sydneys ASX indeks slutter dagen med et fald på 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald op mod 0,1 pct. torsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+0,43Topix+0,4Hongkongs Hang Seng+0,1China Shanghai Composite+0,2China CSI 300+0,3Taiwan Taiex+0,7Sydkoreas Kospi-0,0 Indiens BSE Sensex+0,0Singapores STI-0,1 Sydney ASX 200-0,9

Indeksværdi klokken 06.15.

/ritzau/FINANS