Aktier: Stoxx 600 lukker i højeste niveau i år

De europæiske aktiebørser åbnede fredag fladt med en tendens til små fald, men hen over dagen vendte stemningen til det positive, og Stoxx Europa 600-indekset lukkede med en stigning på 0,3 pct. i det højeste niveau i år.

Læs mere
Fold sammen

Det var særligt aktier inden for oliesektoren, der var med til at løfte indekset, efter at olieprisen tog et spring ud på eftermiddagen, hvor futuren på Brent-olien nåede 55 dollar efter en stigning på 1,8 pct. Samlet steg gruppen af olierelaterede selskaber med 1,3 pct., understøttet af stigninger til selskaber som Statoil og BP på henholdsvis 2,3 og 2,1 pct.

Selskabsspecifikt var der også fokus på det schweiziske biotekselskab Actelion, der med en stigning på 11,3 pct. til 219,90 schweizerfranc noterede det største løft i Stoxx 600. Stigningen kom efter skriverier om, at det franske medicinalselskab Sanofi angiveligt er så langt i sine drøftelser med Actelion om at opkøbe selskabet, at parterne er begyndt at diskutere købsprisen.

Kilder siger til Bloomberg News, at der drøftes en pris på 275 dollar per aktie svarende til 282,64 schweizerfranc. Dertil kommer en potentiel betaling til ejerne afhængig af den fremtidige udvikling i Actelion. Især den resultatafhængige betaling er ifølge kilderne blevet et omdrejningspunkt i drøftelserne.

Med det nuværende kursniveau er den samlede markedsværdi af Actelion 23,7 mia. schweizerfranc, eller 164 mia. kr.