Aktier: Stoxx 600 i højeste niveau i år

Godt hjulpet af olieaktierne og bankerne nåede Stoxx 600-indekset med de største aktier i Europa tirsdag det højeste niveau siden december sidste år.

Foto: JOHN MACDOUGALL

Indekset sluttede i 361,32 efter en stigning på 0,5 pct., og markedet virkede dermed upåvirket af mandagens tragiske begivenheder i Berlin, hvor en lastbil kørte gennem et julemarked med mindst 12 døde til følge.

En stigning i oliepriserne var understøttende for selskaber relateret til olieindustrien, herunder et selskab som BP, der endte 0,9 pct. højere. Ifølge The Telegraph har oliegiganten i øvrigt godkendt en investering på 1 mia. dollar, eller 7,1 mia. kr., i et enormt gasfelt i det nordvestlige Afrika.

Brent-olien var tirsdag eftermiddag steget 1,1 pct. til 55,54 dollar per tønde.

Finansaktierne klarede sig også pænt efter forlydender om, at Credit Suisse og Deutsche Bank snart kan få afklaring på deres retssager i USA. Credit Suisse steg 2,5 pct., og Deutsche Banks aktie endte 3,3 pct. højere.

På Stockholmsbørsen faldt aktien Ericsson derimod 3,2 pct. Selskabet overvejer at skære 1000 arbejdspladser i Italien efter tabet af en kontrakt på drift af landets største mobilnetværk.

Overvejelserne skyldes angiveligt, at Ericsson ikke blev valgt til at fusionere og drive televirksomhederne CK Hutchisons og Vimpelcoms netværk.

Kursfaldet kan også hænge sammen med, at Nordea sænkede sin anbefaling af Ericsson til "sælg" fra tidligere "hold".