Aktier stort set uændret - obligationer steg

C20-indekset lukkede onsdag 0,04 pct. lavere i 282,35. Lundbeck skilte sig ud fra mængden med en kraftig fremgang, men ellers var dagens handel præget af små uensartede udsving.

Læs mere
Fold sammen
"Lundbeck steg efter opkøbsnyheden fra tirsdag. Markedet reagerede på, at Lundbeck viste handlekraft og evne til at løse selskabets patentudløbsproblemstilling," vurderede seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

Seniorrådgiveren hæftede sig ved, at markedet har indtaget en afventende holdning frem mod næste uges vigtige nøgletal og regnskaber.Lundbeck blev den største vinder i C20-regi, da medicinalaktien endte 6,5 pct. højere i 107. Det skete uden nyheder i onsdagens marked, men i kølvandet på Lundbecks opkøb af Lifehealth i tirsdags. Købesummen for Lifehealth lød på 780 mio. kr.

Novo Nordisk-aktien, som lukkede 0,9 pct. højere i kurs 293,5, fik løftet sit kursmål hos Citigroup til 330 kr. fra tidligere 310 kr. Det oplyste Nordea. Det skyldtes bl.a., at Citigroup venter, at Novo Nordisk vil tage salg fra konkurrenten Sanofi-Aventis, da Sanofi-Aventis' langtidsvirkende insulinprodukt, Lantus, er sat i forbindelse med kræft.

Novo Nordisk-konkurrenterne Amylin og Eli Lilly meddelte tirsdag aften, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt ansøgningen for exenatide til brug en gang i ugen (anden generation af Byetta). Byetta konkurrerer mod Novo Nordisks Liraglutide (Victoza).

Vindmøllepark går i vasken
Vestas lukkede 0,7 pct. lavere i kurs 360. Planen om verdens største vindmøllepark - et projekt til 10 milliarder dollar (over 53 milliarder kroner) - bliver slet ikke til noget. Oliemagnaten og milliardæren T. Boone Pickens opgiver sit projekt, fordi han ikke kan skaffe finansiering til højspændingsledninger, som skal føre strømmen fra parken i det tyndt befolkede Texas til storbyer andre steder i USA. Det skrev den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

A.P. Møller-Mærsk's B-aktie lukkede 0,7 pct. lavere i kurs 29.200. Der er udsigter til en afslutning på containerpriskrigen. Ifølge Bloomberg News har Neptune Orient Lines og China Shipping Container Lines sammen med 12 andre containerrederier besluttet, at priskrigen i containerfragtmarkedet skal afsluttes. Fra den 10. august vil sammenslutningen Transpacific Stabilization Agreement hæve prisen på fragt af 40 fodscontainere mellem Asien og USA med 500 dollar samt tage andre pristiltag i brug. I erklæringen pointeres det, at priskrigen har afsæt i overkapacitet, faldende efterspørgsel og panik.

Senere kom det frem, at den taiwanesiske APM-konkurrent Evergreen Marine vil fjerne 28 skibe fra flåden og vurderede samtidig, at mange af skibene vil blive skrottet.

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag lidt højere, idet usikkerheden på de globale aktiemarkeder fortsat var gældende, hvilket gav en overvægt af indeks med tilbagegang. Investorerne er bekymret for, at den kommende regnskabssæson ikke vil afspejle den fremgang, som man har set på aktiemarkederne de seneste fire måneder. Amerikanske Alcoa tager onsdag aften hul på sæsonen.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede onsdag 0,23 point højere i kurs 102,43 med en effektiv rente på 3,70 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-38'erne 0,12 point højere i kurs 92,02 med en effektiv rente på 4,76 pct.

RB-Børsen