Aktier: Stort General Electric-frasalg tager fokus

Læs mere
Fold sammen

Det store amerikanske konglomerat General Electric stjæler overskrifterne forud for handelsstart på Wall Street fredag, da koncernen har annonceret, at det frasælger aktiver i forretningsbenet GE Capital Real Estimate for 26,5 mia. dollar.

Det generelle marked ser ud til at skulle åbne i marginalt plus. De såkaldte futures, en slags kontrakter, som tillader investorer at spekulere i fremtidige indeksniveauer, ligger i plusser på 0-0,2 pct. for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Stigningerne er dog ikke helt på niveau med, hvad man har set i Europa, der gennem 2015 har haft medvind af, at dollar er styrket markant over for euro, hvilket som udgangspunkt forbedrer de europæiske selskabers konkurrenceevne.

- Stemningen i USA er bare ikke så positiv længere. Investorerne skifter mere og mere over til Europa, hvilket skaber modvind på de amerikanske markeder, siger Christoph Riniker, der er chefstrateg ved den schweiziske bank Julius Baer, til Bloomberg News.

Blandt selskaberne ligger General Electric (GE) til at åbne i positivt terræn oven på annoncering af salg af aktiver i GE Capital Real Estate for 26,5 mia. dollar til bankerne Blackstone og Wells Fargo.

GE meddeler i forbindelse med frasalget, at det vil fortsætte med at sælge de finansielle aktiver, der ikke understøtter konglomerats industriforretninger.

Frasalget betyder dog, at GE må tage en nedskrivning på omkring 16 mia. dollar efter skat i første kvartal 2015. General Electric venter dog fortsat et overskud på 1,10-1,20 dollar per aktie for selskabets industrielle forretninger i år.

I forbindelse med frasalget har GE annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 50 mia. dollar, hvor målet er at reducere antallet af aktier til 8-8,5 mia i 2018.

Investorerne ser ud til at tage pænt imod frasalget, da General Electric-aktien stiger hele 7,8 pct. til 27,75 dollar i formarkedet.

Der er også udsigt til en grøn åbning for streamingtjenesten Netflix, der forud for handelsstart har fået løftet anbefalingen af Citigroup til "køb" fra "hold". Citigroup er ifølge Bloomberg News blandt andet positive omkring det indhold, Netflix har på sin tjeneste i øjeblikket samt det, der er på vej.

Desuden deler den amerikanske storbank ikke andre finanshuses bekymring for, at Netflix kan blive presset af konkurrenter.

Netflix stiger i formarkedet 2,8 pct. til 452 dollar.