Aktier: Stort fald i vente på Wall Street efter nyt dyk i oliepriser

Den negative stemning fra de europæiske aktiebørser ventes at sprede sig til det amerikanske marked fra åbningen tirsdag, hvor det blandt andet er svage tal fra Kina og et nyt fald i oliepriserne, der er med til at lægge en dæmper på humøret hos investorerne.

Læs mere
Fold sammen

Nøgletal viste tidligt tirsdag et nyt fald i såvel kinesisk eksport som import. Importen faldt for 13. måned i træk, mens eksporten faldt for femte måned i streg. Også oliepriserne er et stort tema i markedet. De havde tirsdag middag rettet sig efter mandagens tunge fald, men tidligt på eftermiddagen har priserne taget et nyt dyk ned. Den amerikanske referenceolie, WTI, handles tirsdag ved 14.45-tiden 2 pct. lavere i 36,89 efter et fald på 5,8 pct. mandag.

- Historien om råvarepriserne vil fortsætte med at være en byrde for aktierne, og svagere handelsdata fra Kina hjælper ikke. Efter nogle hektiske dage i sidste uge mangler markedet en katalysator til at bevæge sig højere, siger Heinz-Gerd Sonnenschein, strateg hos Deutsche Postbank, til Bloomberg News.

Futures på det brede amerikanske S&P 500-indeks er tirsdag faldet 1,1 pct., efter at det underliggende indeks mandag faldt 0,7 pct. til 2077,07.

Aktien i restaurationskæden Chipotle Mexican Grill står til en omgang nye kurstæsk efter nyheden om, at det har lukket en restaurant i Boston, da 30 college-studerende er blevet ramt af maveproblemer efter at have spist i den pågældende restaurant. I sidste uge var aktien også i modvind på grund af flere fund af kolibakterier i selskabets produkter.

Efter børslukketid tirsdag kommer regnskab fra pistolproducenten Smith & Wesson, som i år er steget 116 pct., hvilket ifølge CNN delvist skyldes spekulationer om, at våbenfanatikere køber op med arme og ben som følge af bekymringer for, at våbenreglerne vil blive strammet. Våbenaktierne er senest gået i vejret, efter at 14 mennesker mistede livet i et terrorangreb 2. december i San Bernadino.

Der kommer tirsdag endvidere regnskab fra Costco og Krispy Kreme. Derudover holder Home Depot en telekonference med investorer og analytikere, hvor det ifølge CNN ventes, at selskabet vil fremlægge en treårig forretningsplan.