Aktier: Stort bud sender hollandsk sikkerhedsfirma mod skyerne

Det hollandske sikkerhedsfirma Gemalto kan være på vej mod et frasalg, og det har sendt aktien i vejret med mere end 30 pct. tirsdag.

Det hollandske sikkerhedsfirma Gemalto kan være på vej mod et frasalg, og det har sendt aktien i vejret med mere end 30 pct. tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det generelle aktiemarked i Europa er mere roligt og stiger 0,2 pct. målt på det brede Stoxx 600-indeks.

Den franske it-koncern Atos har budt 46 euro per aktie - samlet 4,3 mia. euro - for Gemalto, og det svarer til en præmie på 36 pct. i forhold til lukkekursen mandag.

Gemaltos bestyrelse overvejer nu buddet. Aktien stiger i mellemtiden 34 pct. til 45,56 euro, mens Atos-aktien ligger 5 pct. højere.

Der er også fokus på møbelkæden Steinhoff, som på det seneste har været i vælten, fordi det i onsdags kom frem, at der var rod i regnskaberne, og at direktøren var trådt tilbage.

Selskabets bestyrelse er ifølge Bloomberg News i dialog med flere kreditorer om ikke at skulle afdrage på et lån på 1,5 mia. euro, og det skal sikre, at Steinhoff kan holde sig flydende på den korte bane.

Aktien faldt i sidste uge 86 pct. fra 3 euro, men steg 24,4 pct. mandag, og tirsdag stiger aktien 35 pct. til 0,79 euro.

I bunden af Stoxx 600-indekset er der pres på de to britiske supermarkedskæder Morrisons og Sainsbury.

Priserne på fødevarer i Storbritannien er steget 3,6 pct. det seneste år, hvilket ifølge Bloomberg News er højere end de vækstrater, som Morrisons og Sainsbury selv har haft. Begge aktier dykker 3 pct.

Kursen falder også hos Eurotunnel, der driver tunnelen under Den Britiske Kanal.

Selskabets trafiktal for november viste et fald på 2 pct. for køretøjer og 6 pct. på antallet af passager sammenlignet med samme periode året før. Eurotunnel-aktien ligger 3 pct. lavere.

/ritzau/FINANS