Aktier: Store udsving uden for C20

Der er generelt pæne takter på de europæiske aktiemarkeder onsdag, uden at begejstringen dog løber af med markedet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto: Aktiehandel i Nordea.
Læs mere
Fold sammen

Forventninger om mere brænde til det økonomiske opsving fra Mario Draghi, chefen for Den Europæiske Centralbank, ved torsdagens rentemøde giver anledning til øget optimisme blandt investorerne, og i Europa stiger de fleste større indeks mellem 0,6 og 1 pct.

Herhjemme går C20 Cap-indekset 0,4 pct. frem til 1003,61, og mens ingen af C20-aktierne skiller sig ud for alvor, så er der gang i kursudsvingene blandt de mindre aktier på den københavnske børs.

"Rodede" regnskabstal fra G4S

Det gælder blandt andet G4S-aktien, der er hårdt ramt efter et skuffende regnskab for 2015. Den dansk-britiske sikkerhedskoncern viste ellers et driftsoverskud, EBITA, på 427 mio. pund, eller 5,7 pct. mere end i 2014. Omsætningen kom ind på 6,4 mia. pund eller 6,4 pct. mere end i 2014.
Selv om G4S' resultater nogenlunde matchede markedets forventninger, så er der tale om "rodede" tal på grund af store engangsposter, bemærker analytikere fra banken RBC ifølge Bloomberg News. De har også et dårligt øje til selskabets pengestrømme, organiske vækst og planlagte salg af virksomheder.

Aktiemarkedet lader til at dele bekymringerne og sender G4S-aktien 8,2 pct. lavere til en kurs på 18,70 kr. - tæt på det laveste siden juli 2013.

En stribe nyheder fra BIF

Brøndby IF er også i investorernes søgelys af dårlige årsager efter et 2015-regnskab. Fodboldklubben har sagt farvel til topchef Søren Vadmand, mens cheftræner Thomas Frank har sagt op midt i en skandale om formand Jan Bech Andersens brug af en hjemmeside på nettet til at komme med anonyme tilsvininger af både træneren og den tidligere sportsdirektør, Per Rud.

Desuden er klubben kommet med regnskab for 2015, og det venter næste år et resultat før skat på minus 15-25 mio. kr. I 2015 endte Brøndby IF med et resultat før skat på minus 17,0 mio. kr. Brøndby-aktien falder 2,9 pct. til 1 kr.
Veloxis er derimod fondsbørsens mest stigende aktie forud for sit årsregnskab. Biotekselskabet har dog allerede allerede ladet nyheden om, at det agter at forlade Hørsholm for at flytte forretningen til New Jersey i USA, hvor det i forvejen har et kontor, slippe ud. Veloxis vil dog stadig være noteret i København, hvor aktien før 2015-tallene stiger 5,3 pct. til 1,79 kr.

Der kommer desuden regnskaber onsdag fra Jeudan og Expedit.

Atlantic sælger datterselskab for 1 kr.

Endelig er der igen store udsving i Atlantic Petroleum, der har været udsat for usædvanlige kursstigninger de seneste dage. Olieselskabet, der balancerer på randen af konkurs, oplyser onsdag, at det har indgået aftale om salg af sit norske datterselskab til M Vest Energy for et beløb på bare 1 norsk kr.

Som konsekvens af aftalen regner selskabet med nedskrivninger på cirka 150 mio. kr., mens det venter at realisere en værdi af et skattemæssigt underskud - estimeret til omkring 27 mio. norske kr. - i december 2017. Efter stigninger på henholdsvis 16, 88 og 34 pct. de seneste tre dage er aktien dog kastet ud i et fald på 45 pct. til kurs 9,65.

I C20-indekset er topscorerne DSV, ISS og Jyske Bank med fremgang på mellem 1,5 og 2,1 pct., selv om der ikke selskabsspecifikke nyheder for nogen af de tre koncerner.

Nordea er også med i firkløveret i toppen, trods at banken har fået finjusteret sit kursmål nedad af svenske SEB til 83,76 kr. fra 89,53 kr. Anbefalingen "køb" fastholdes dog hos den svenske bankkollega, fremgår det af Bloomberg News.

I bunden af C20 er Novo Nordisk mest faldende med et dyk på 0,9 pct. til 378,20 kr. uden særligt nyt.

Desuden er TDC, der var tirsdagens mest stigende C20-aktie, med i bunden med et fald på 0,6 pct. til 30,49 kr. Stigningen tirsdag blev af chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank forklaret med, at en storaktionær er færdig med sit udsalg af aktien.