Aktier: Store udsving grundet øget usikkerhed efter missilangreb

De asiatiske aktier stiger fredag efter en noget famlende handel i dagens løb, hvor risikoappetitten først var i top efter positive meldinger fra topmødet mellem USA's præsident Donald Trump og hans kinesiske kollega, Xi Jinping, men siden blev kraftigt reduceret af en amerikansk militær involvering i konflikten i Syrien.

Foto: katjen. Irisfoto.
Læs mere
Fold sammen

Frygten for en eskalering af konflikten stammer fra amerikanske flådefartøjers affyring af krydsermissiler mod mål nær byen Homs. Det har sendt risikolysten under gulvbrædderne på de finansielle markeder, mens investorerne flokkes om amerikanske statsobligationer, guld og japanske yen.

- Missilangrebet skabte usikkerhed i markedet, som udløste yenstyrkelse, siger Toshikazu Horiuchi fra IwaiCosmo Securities til nyhedsbureauet AFP.

I Tokyo blev en stigning på 0,9 pct. i Nikkei-indekset vendt til først et fald på 0,4 pct., for siden at vende tilbage til et plus på 0,1 pct.

Samtidig svajede det bredere Topix-indeks med et samlet resultat på plus 0,4 pct.

De kinesiske børser på fastlandet holdes oppe af de positive indikationer fra topmødet mellem Trump og Xi, der mod forventning endnu ikke har givet anledning til spændinger.

Shanghai Composite handles 0,3 pct. højere, mens CSI 300-indekset øger 0,1 pct.

Børsen i Hongkong ligger med et minus i Hang Seng-indekset på 0,6 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med kursfald på 0,3 pct. torsdag morgen.