Aktier: Store kursfald i Tokyo trække hele regionen ned

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle kursfald torsdag morgen, hvor en underliggende negativ tendens får næring fra især skuffede japanske investorer, der ikke ser store muligheder mere for yderligere støtte fra Bank of Japans side, da de er skudt ned af premierminister Shinzo Abe.

»Der er reducerede chancer for yderligere japanske pengepolitiske lempelser, især nu hvor Abe siger, at han tænker på at komme med flere finanspolitiske initiativer,« vurderer analytiker Tony Farnham fra Patersons Securities i Sydney over for Bloomberg News.

I Tokyo har premierminister Shinzo Abes ukonkrete indikationer om finanspolitiske initiativer fået investorerne til at slå bak. Onsdagens udskydelse af den planlagte momsforhøjelse blev modtaget med en styrket yen, og dermed en negativ påvirkning af den japanske eksportindustri.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 2,2 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 2,1 pct.

Det japanske mismod smitter af på kinesiske investorer, der ellers øjner en optagelse af fastlands-handlede aktier i Morgan Stanleys globale indeks - MSCI. Det vil i så fald give en positiv effekt på kurserne, da såvel interessen for, som likviditeten i aktierne vil øges. Resultaterne af den årlige gennemgang bliver afsløret 14. juni.

Shanghai Composite falder 0,2 pct., men CSI 300-indekset ligger med et minus på 0,3. Hang Seng i Hongkong er til gengæld vendt til et lille plus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks med en plus på 0,2 pct., og Singapores Strait Times øger 0,1 pct., mens Taiex-indekset i Taipei er negativt med 0,2 pct., og ASX-indekset i Sydney falder 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,2-0,3 pct. klokken 06.45 torsdag.

Tabel

  • Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-2,3 Topix-2,2Hongkongs Hang Seng+0,1 China Shanghai Composite-0,2 China CSI 300-0,3Taiwan Taiex-0,2Sydkoreas Kospi+0,2 Indiens BSE Sensex-0,2 Singapores STI+0,1 Sydney ASX 200-0,9
  • Indeksværdi klokken 06.30