Aktier: Store forventninger til Novo

Jyske Bank starter ugen med høje forventninger til det forestående Novo-regnskab. Markedet virker lidt usikkert og C20-indekset har dagen igennem svinget omkring 0.

Novo Nordisk fremlægger fredag halvårs regnskab og Jyske Bank venter et særdeles positivt et med opjusteringer til forventningerne for året. Novo-aktien steg fra fredagens lukkekurs til mandag morgen 6 kr. og er i løbet af dagen steget yderligere 2,31 pct. til 575,00.

Coloplast har i dag meddelt de nu har opkøbt egne aktier for i alt 443 mio. kr. som en del at et planlagt tilbagekøbsprogram for i år. Colaplast ejer således nu i alt knap 2,9 mio. b-aktier, hvilket svarer til godt 6 pct. af aktiekapitalen. Coloplast er steget 0,88 pct. til kurs 459,00.

Danisco har i dag måttet inkassere et kursfald på 0,86 pct. til kurs 404,00. I dagens sektion af Berlingske Business, er der ekstra fokus på Danisco, som til næste måneds generalforsamling skal tage stilling til om virksomheden skal opsplittes i divisioner, som det skete med Novo Nordisk og Novozymes.

FLSmidth har som et led i udvidelse af deres mineral aktiviteter givet tilbud på det canadiske selskab Groupe Laperrière & Verreault (GL&V) og fået accept. Flere eksperter forventer store synergieffekter som resultat af opkøbet og der forventes derfor opjusteringer for året. FLSmidth arbejder på at FFE Minerals skylde være lige så betydelig som cementdivisionen. Aktien stiger 0,74 pct. 478,00.

Bankaktierne har en rigtig dårlig dag. Danske Bank falder 0,98 pct., Sydbank 1,48 pct. og endelig Nordea uændret, men oplevede også fald tidligere på dagen.

Jyske Bank starter ugen med høje forventninger til det forestående Novo-regnskab. Markedet virker lidt usikkert og C20-indekset har dagen igennem svinget omkring 0.

På nuværende tidspunkt er C20-indekset oppe 0,15 pct. i 492,66.