Aktier: Store amerikanske aktieindeks fortsætter fald

Det amerikanske aktiebørser fortsætter fra åbningen torsdag, hvor de slap onsdag, og det er med at falde.

Bekymring over situationen i Mellemøsten, hvor Saudi-Arabien sammen med allierede lande i den arabiske verden torsdag har iværksat en militær offensiv rettet mod den fremgangsrige shiamuslimske Houthi-milits i Yemen, bidrager til nedturen.


- Investorerne er bekymrede over Yemen og amerikanske aktier rystes af de seneste negative overraskelser på nøgletalsfronten. Væksten er blevet svækket over noget tid, sagde investeringschef Daniel Weston fra Aimed Capital før åbningen til Bloomberg News.


Onsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 1,5 pct., og torsdag ligger indekset efter små ti minutters handel 0,5 pct. lavere i 2051,66. Dow Jones-indekset falder desuden 0,5 pct. til 17.631,42, og Nasdaq-indekset, som onsdag med et fald på 2,4 pct. oplevede den største nedgang sidden april, falder 0,9 pct. til 4835,81.


Langt hovedparten af de 30 aktier i Dow Jones-indekset ligger lavere. Blandt undtagelserne er selskaber inden for energi, der nyder godt af stigende oliepriser afledt af spændingerne i Mellemøsten. Chevron stiger således 0,3 pct. og Exxon Mobil med 0,7 pct.


Selskabsspecifikt markerer juvelerkæden Signet, der er en af de største forhandlere af Pandora-smykker i USA, sig. Selskabet kunne torsdag fremlægge bedre salgstal det seneste kvartal end ventet.

I perioden november til januar, der udgør fjerde kvartal i Signets regnskabsår, steg omsætningen i butikker, der har været åbne i mindst et år, med 4,2 pct., hvilket var en sjat over de 3,8 pct., analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg News.

Signet belønnes med en kursstigning på 3,3 pct.


Derimod er der store kurstæsk til aktien i chipproducenten Sandisk, som torsdag nedjusterede sin prognose for omsætningen i første kvartal. Aktien falder således med 17 pct. fra åbningen.


/ritzau/FINANS