Aktier: Storbankerne falder til bunds i C20 efter regnskaber

Nordea og Danske Bank har ikke formået at stille investorerne tilfredse med deres respektive halvårsregnskaber torsdag, og derfor er de to aktier faldet til bunds og bidrager til at holde det danske eliteindeks tilbage.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset falder 0,1 pct. til 1176,18, mens der ellers er relativt godt humør på de europæiske børser. Risikoappetitten tager til efter fremgang på børserne i både Asien og USA, og blandt andet stiger DAX-indekset i Tyskland med 0,4 pct.

Både de danske og svenske topindeks holdes dog tilbage af Nordea, der efter sit morgenregnskab falder kraftigt.

NORDEA OG DANSKE SKUFFEDE

Den skandinaviske storbank kunne ikke levere det ventede overskud, da både indtægter og udgifter viste en ringere udvikling end forudset af analytikerne.

Det førte til et overskud på 743 mio. euro, hvilket var en fjerdedel mindre end samme kvartal for et år siden, mens analytikerne kun havde forudset et fald til 843 mio. euro ifølge Ritzau Estimates.

Regnskabet bliver kaldt skuffende over en bred kam af bankanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, og investorerne får heller ikke afklaring om Nordeas flytteplaner, da banken har udskudt den endelige beslutning om hovedkvarterets fremtid til september.

Nordea-aktien falder 4,7 pct. til 81,90 kr.

Danske Bank fulgte trop med sit regnskab for andet kvartal, der bød på en positiv overraskelse på bundlinjen - blandt andet takket være endnu en stor tilbageførsel af tidligere nedskrivninger.

Banken havde også en opjustering af 2017-prognosen med til aktionærerne, men det har ikke været nok til at indfri forventningerne.

En opjustering var nemlig indregnet i markedet i forvejen, og derfor har mange i stedet hæftet sig ved, at bankens omkostninger ikke som tidligere spået falder.

»Forventningerne til omkostningerne er nedjusteret, og det fjerner en del af glæden fra opjusteringen«, skriver analytiker Kapilan Pillai fra Jefferies i en analyse.

Danske Bank-aktien steg i de første handelsminutter, men ligger ved 11.30-tiden 1,7 pct. lavere i 252,30 kr.

KONKURRENTNYT TIL TDC OG DSV

Mens de to store banker løber med det meste af opmærksomheden på den danske børs, er der også enkelte andre nyheder i markedet.

TDC har blandt andet kunnet se konkurrenten Telia tabe kunder og opleve pres på indtjeningen i selskabets danske forretning. TDC-aktien falder 0,9 pct. til 38,51 kr.

Også DSV har fået konkurrentnyt, da den schweiziske speditør Panalpina ikke kunne følge med det hastigt voksende marked for luftfragt i andet kvartal og dermed tabte markedsandele til konkurrenterne. Samtidig er der pres på bruttoindtjeningen inden for både luft- og søfragt, siger schweizerne.

DSV-aktien falder 0,4 pct. til 419,40 kr.

I den positive ende af C20-indekset stiger Pandora 2,3 pct. til 676,50 kr. uden særlige selskabsspecifikke nyheder. Dong følger efter med et løft på 0,9 pct. til 306,60 kr.