Aktier: Storbank og minekæmpe trak ned i grønt marked

De europæiske aktier havde overordnet set en god tirsdag, hvor de britiske papirer dog gik mod strømmen af ellers grønne tal.

De europæiske aktier havde overordnet set en god tirsdag, hvor de britiske papirer dog gik mod strømmen af ellers grønne tal. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

FTSE 100-indekset i London endte nemlig uændret, mens det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg med 0,6 pct., og CAC 40-indekset i Paris løftedes 0,7 pct. DAX-indekset i Frankfurt steg med 0,9 pct.

Det britiske indeks blev trukket ned af blandt andet storbanken HSBC og minekæmpen BHP Billiton, der begge afleverede regnskabstal, som skuffede i forhold til markedets forventninger.

HSBC leverede i fjerde kvartal et overskud før skat på 3,6 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med et plus på knap 4,1 mia. dollar på den post.

Aktien blev sendt ned med 3,2 pct. til 736,40 pence på børsen i London.

BHP Billiton faldt samme sted med 4,6 pct. til 1490,40 pence, efter at mineselskabet, der rangerer som det største af slagsen i verden, sluttede sit første halvår 2017/18 med et underliggende nettooverskud på 4,05 mia. dollar, mens analytikerne havde regnet med 4,34 mia. dollar.

Dermed var det ikke nok, at gælden blev reduceret med en lille milliard dollar.

Øverst i Stoxx 600-indekset var der dansk islæt i form af softwareselskabet Simcorp, der sidste år leverede stor vækst i både salget og omsætningen og venter mere fremgang i år.

Simcorp-aktien steg med 12,2 pct. til 413,20 kr. i København, hvilket også var nok til duksepladsen i Stoxx 600-indekset.