Aktier: Storbank løfter Vestas i et ellers vindstille marked

Læs mere
Fold sammen

Et mere positivt syn på Vestas fra Goldman Sachs er med til at løfte den danske vindmølleproducent til tops på børsen i København tirsdag.

Samlet set er der dog relativt små bevægelser på de europæiske aktiemarkeder, og det danske eliteindeks, C20 Cap, vender tilbage efter pinsen med en marginal stigning på 0,02 pct. til 1166,61. Det er dog nok til endnu en lukkerekord, hvis niveauet holder hele dagen.

- Der er ikke de helt store nyheder i dagens markeder, hvor der er forholdsvis nyhedsfattigt, opsummerer afdelingschef Ole Kjær Jensen fra Sydbank.

- Vi har en spændende uge foran os med tidligere FBI-chef James Comeys vidneudsagn i Kongressen og rentemøde i Den Europæiske Centralbank, så der bliver lidt at tage fat på, men der er ikke det store i dag.

En undtagelse fra stilstanden er dog Vestas, der nyder godt af positiv opmærksomhed fra analytikerne i Goldman Sachs. Den berygtede investeringsbank har gransket vindbranchen og kommet frem til, at der er mere potentiale at hente i Vestas-aktien, så kursmålet er løftet til 730 kr. fra tidligere 640 kr. Det er med til at sende Vestas til tops i C20 med en stigning på 2,9 pct. til 590,50 kr.

Med i C20-toppen er Lundbeck, der har købt sig ind i et israelsk selskab, Immunobrain Checkpoint, der arbejder på medicin mod Alzheimers sygdom. Medicinalaktien stiger 1,5 pct. til 347,90 kr.

Dong og Pandora følger efter med stigninger på henholdsvis 0,9 pct. og 0,8 pct., uden at der dog er særligt nyt om de to selskaber.

Genmab får opmærksomhed, efter at selskabet har vist sig frem på kræftkonferencen Asco i Chicago, som startede 2. juni og løber til og med i dag. Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen hæfter sig her ved positive resultater fra et fase 1b-studie, hvor Darzalex prøves som førstebehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid og Kyprolis samt Dexamethason.

Desuden er der offentliggjort opdaterede data fra studierne Pollux og Castor, der tidligere har ført til en godkendelse af Darzalex som andenbehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid eller Velcade samt hormonpræparatet Dexamethason. Genmab-aktien ligger 0,3 pct. højere i 1457 kr.

I bunden ligger Jyske Bank med et fald på 2,3 pct. til 362,50 kr. - et fald på 7,40 kr., hvilket dog delvis kan tilskrives, at aktien handles uden retten til et ekstraordinært udbytte på 5,60 kr. per aktie.

Med i bunden er Mærsk-aktierne, der rammes af både uroen i Qatar og et fald i olieprisen. Selskabets olieproduktion i landet er ikke påvirket, fortæller selskabet, men det holder nøje øje med situationen, lyder det i en kommentar til Ritzau. Mærsk B-aktien falder 1,5 pct. til 12.690 kr.

Uden for C20 skiller Veloxis sig positivt ud med en stigning på 8,9 pct. til 1,23 kr. Selskabet har indgået to partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske samt taiwanesiske marked. Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger og skal desuden levere sit lægemiddel Envarsus XR til en aftalt pris.

Össur stiger desuden 1,5 pct. til 33,00 kr. Fredag eftermiddag kom det frem, at Oticon Fonden øgede sin ejerandel i selskabet til omtrent 45 pct. efter køb af aktier for mere end 200 mio. kr. sidste uge.

Niels Jacobsen, chef for Oticon Fondens investeringsselskab, fortæller til Ritzau Finans, at aktiekøbet er en "helt almindelig tillidserklæring", og at Össur var et oplagt sted at placere fondens frie midler.

/ritzau/FINANS