Aktier: Stor tvivl om retningen efter positive Kina-data

De fjernøstlige aktiemarkeder startede onsdagen med generelle kursfald, men er i løbet af dagen vendt rundt til en lidt mere positiv stemning af overraskende gode PMI-data fra Kina. Ved 6.30-tiden er der dog fortsat er tale om stor usikkerhed om retningen.

Åbningen var præget af en nedtoning af de globale økonomiske udsigter fra Den Internationale Valutafond, hvor topchef Christine Lagarde sent tirsdag pegede på, at den stigende opbremsning i Kina, faldende råvarepriser og risiko for finansielle stramninger i mange lande har øget de nedadrettede risici.

Samtidig ser Christine Lagarde "ikke mange tegn på opsving".

- Dagen i dag er præget af en del tovtrækkeri, men aktierne vil sandsynligvis ikke falde - ikke ret meget i alt fald. Investorerne er igen bekymrede over den globale økonomi og er det reducerer risikovilligheden, da IMF kan nedgradere deres vækst prognose, vurderer investeringschef Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities i Tokyo over for Bloomberg News.

Den samlede kinesiske PMI-indikator, som kombinerer fremstillingssektoren og serviceindustrien, bevægede sig med 51,3 over nulpunktet i marts.

I Tokyo stiger falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et marginalt minus.

På de kinesiske fastlandsbørser har investorerne også svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på.

Shanghai Composite-indekset stiger 0,1 pct., mens CSI 300 falder marginalt. Til gengæld er der et plus i Hongkongs Hang Seng-indeks på 0,4 pct.

På de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks med et plus på 0,5 pct., og i Sydney slutter dagen med een stigning i ASX-indekset på 0,5 pct., mens Taiwans Taiex-indeks falder 1,6 pct.