Aktier: Stor medicinalfusion tog overskriften i rødt marked

Der var mindre kursfald på de amerikanske aktiemarkeder torsdag, hvor en mulig gigantfusion mellem de to medicinalkoncerner Allergan og Pfizer var i fokus.

S&P 500-indekset lukkede i et minimalt minus på 0,04 pct., Dow Jones-indekset dykkede 0,1 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq faldt 0,4 pct.

Investorerne skulle torsdag fortolke onsdagens meldinger fra den amerikanske centralbank, der oven på seneste rentemøde meddelte, at en renteforhøjelse i december ikke er usandsynlig.

- Døren var åben for en renteforhøjelse i december, hvilket kan betyde en markant styrkelse af dollar. Det vil ikke være godt for nogle virksomheder, der laver forretninger internationalt, siger Michael James, aktiechef ved Wedbush Securities, til Bloomberg News.

Derudover var en række nøgletal med til at skabe negativ stemning på markedet. Den amerikanske økonomi voksede med 1,5 pct. i tredje kvartal i forhold til andet kvartal, hvilket var en spids dårligere end ventet, da økonomerne havde regnet med en fremgang på 1,6 pct. ifølge Bloomberg.

Mens der altså generelt set var mindre fald på det amerikanske aktiemarked, var der stor fremgang til medicinalselskabet Allergan, da kollegaen Pfizer torsdag bekræftede, at det var interesseret i en handel, der kan blive en af de største i branchens historie.

Allergan-aktien steg omkring 6 pct. og har nu en markedsværdi på hele 120 mia. dollar. Derimod tog investorerne ikke helt så pænt mod frieriet fra Pfizer, der blandt andet er kendt for Viagra-pillen. Aktien faldt 1,9 pct. og har dermed en markedsværdi på 214,5 mia. dollar.

I en anden sektor var der store kurstæsk til Gopro, hvis aktie faldt med omkring 15 pct. i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Salg og indtjening var ellers på niveau med analytikernes forventninger, men et af selskabets nye kameraer ved navn Hero4 Session har ikke solgt så godt som forventet siden introduktionen i september, og den melding kostede ifølge Bloomberg News på aktiekursen.

Mens der var dårlig stemning torsdag, er billedet vendt helt rundt på hovedet fredag. Futures for de tre toneangivende indeks i USA, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq stiger alle 0,4-0,6 pct. fredag morgen.