Aktier: Største skvulp er dønninger efter WDH-regnskab

Efterdønningerne efter et godt regnskab fra William Demant Holding torsdag i sidste uge sørger mandag formiddag for, at der er lidt skvulp i et ellers meget stille aktiemarked.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien har lagt sig i toppen af et C20 Cap-indeks, der indleder uden med en mindre stigning på 0,1 pct. til indeksniveauet 942,52 mandag middag.

Til rækken af finanshuse, der har reageret positivt på torsdagens tal fra WDH føjede sig mandag morgen både svenske SEB og norske ABG, der lægger henholdsvis 65 kr. og 100 kr. til kursmålet, som for SEB's vedkommende lander på 500 kr., mens ABG, ser et potentiale til 650 kr. Senest har Kepler Cheuvreux hævet sit kursmål til 505 kr. fra 460 kr.

Høreapparataktien stiger mandag 3,2 pct. til 564,50 kr., og det er måske lige rigeligt nok, mener chefaktiehandleren i Danske Bank, Mads Zink.

- Deres formuleringer i regnskabet var lidt mere positive, end vi har set tidligere, og det har sendt aktien op. Men man kan nok begynde at diskutere, om den ikke er kommet rigeligt op på det. Vores holdning er, at den handler en spids for dyrt lige nu, siger Mads Zink.

Men ellers er det begrænsede bevægelser, der ses i det danske aktiemarked - og det europæiske, konstaterer Mads Zink:

- Det er en stille start på ugen, og mange af de store selskaber har rapporteret nu. Og her til morgen er der relativt få udsving både her i Danmark og i Europa. Markedet er ved at normalisere sig, og nu begynder vi måske langsomt at bevæge os fra at have fokus på regnskaber til at have fokus på makrosituationen igen, bemærker han.

Mere aktuelt vil der også være fokus på udbyttebetalinger fra selskaberne, mener Mads Zink.

- Den bliver den største nogensinde herhjemme. Og man kan sige, at med de få gode alternativer, der er med negativ rente, så må man formode, at mange af de udbyttekroner kommer tilbage til aktiemarkedet igen, og det kan give noget styrke til markedet over de næste uger, siger chefaktiehandleren.

Relateret til WDH og GN Store Nord er der fra morgenstunden kommet konkurrentnyt fra schweiziske Sonova, der har meddelt, at det opkøber det tyske selskab Hansaton Akustik som led i en satsning på det tyske marked. Men effekten ventes at være begrænset.

- Sonova har købt en producent i Tyskland, og det vil på kort sigt ikke betyde det store for William Demant og GN Store Nord. Men det er klart, at det indikerer en hårdere konkurrence på det vigtige tyske marked, der er verdens andenstørste for høreapparater, siger aktieanalytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

GN Store Nord-aktien falder 0,3 pct. til 154,50 kr.

Formiddagens selskabsspecifikke nyheder omfatter også en sænkning af Vestas' anbefaling hos Commerzbank til "reducer" fra "hold", og mere generelt har analytikerne siden offentliggørelsen af selskabets regnskab skruet lidt ned for deres forventninger til vindmøllekoncernens omsætning og EBIT-margin i 2015. Ifølge estimater indsamlet af SME for Ritzau Finans er omsætningsforventningerne reduceret til 7163 mio. euro fra 7285 mio. euro, og marin-forventningerne er sat ned til 8,7 pct. fra 9,1 pct.

Vestas-aktien falder mandag middag 0,32 pct. til 280,20 kr.

Mandag er der en smule modstand for biotekselskabet Genmab, der efter børslukketid mandag kommer med regnskab for af 2014. Normalt er der dog ikke så meget fokus på selve regnskabstallene fra Genmab, så er det mere den efterfølgende telekonference, der kan byde på interessante meldinger om udviklingen af nye præparater.

Genmab-aktien falder 0,2 pct. til 492 kr.

Også tunge aktier som Novo og Carlsberg søger mod bunden af C20-indekset med tab på henholdsvis 0,7 pct. til 317,5 kr. og 1,2 pct til 563,5 kr. Det sker uden selskabsspecifikke nyheder, ud over at pharma-aktierne generelt mistrives på det europæiske aktiemarked mandag.

Uden for C20 er der fortsat fokus fokus på flyselskabet SAS, der i løbet af weekenden var nødsaget til en lang række aflysninger grundet en strejke blandt selskabets kabinepersonale.

Mandag har SAS aflyst 50 afgange, men mandag formiddag oplyste kabinepersonalet, at det vender tilbage til arbejdet kl. 12 mandag.

Yderligere har Nordea mandag morgen løftet kursmålet for flyaktien til 14,61 kr. fra 12,18 kr.

Til sammen giver det anledning til et løft af SAS-aktien på 0,7 pct. til 14,60 kr.