Aktier: Største fremgang i over 14 dage.

Her til eftermiddag er C20-indekset steget med 1,37 pct. til kurs 491,94. Indekset har ikke vist så stor fremgang siden 14. juni, hvor det steg med 1,42 pct.

For fjerde dag i træk flyver Novozymes opad på fondsbørsen i København, hvilket tirsdag har bragt aktien i det højeste niveau nogensinde. Novozymes-aktierne blev tirsdag eftermiddag handlet 4,81 pct. højere til kurs 676.

Der er ingen nyheder om virksomheden, som Danske Bank på sin vis karakteriserer ligesom Vestas-aktien, nemlig en folkeaktie.

"Der er ingen nyheder ude, men aktien har været usandsynlig stærk i de seneste par dage. Det er primært private investorer, der køber aktien." siger chef for Sales Trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen.

Danske Bank udtaler sig ikke kun om andre virksomheders performance på børsen. Således har Gert Jørgensen, der er chef for det institutionelle salg i Danske Equities, udtalt sig om det faktum, at Danske Bank er blevet 30 mia. kr. mindre værd i år.

"Kursfaldet er selvfølgelig også overraskende for os, men generelt har bankerne klaret sig dårligt på aktiemarkedet i år. Men vi har da klaret os noget dårligere end det øvrige banker".

Børsværdien af Danmarks største bank er krympet med knap otte pct. siden nytår. Ifølge RB-Børsen påpeger flere analytikere, at skyldes frygt for lavere økonomisk vækst i Danmark.

Danske Bank følger i dag resten af markedet og viser en fremgang på 1,86 pct. til kurs 232,75. Det sker til trods for at Steen Vallentin, ekspert i bæredygtig investering fra Copenhagen Business School, har udtrykt sig negativt om bankens investeringspolitik.

Danske Banks afdeling i Norge kritiseres i norske medier for ikke at have nogen etisk investeringspolitik og for - via Danica Pension - at investere i virksomheder, der er med til at fremstille klyngebomber og atomvåben.

På trods af, at banken har forsvaret sig med, at den tilbyder etiske investeringsmuligheder, betegner Steen Vallentin bankens svar som værende en dårlig undskyldning og udtryk for konservativ tænkning.

Flere af de store containerrederier i Asien er sluttet med en stigning på 8-10 pct. Ifølge en markedsdeltager skal baggrunden for stigningen findes i de stærke amerikanske nøgletal fra i går og en forventning om, at efterspørgslen efter varer produceret i Asien vil stige med højere rater til følge.

A.P. Møller-Mærsk, D/S Torm og D/S Norden oplever alle kursstigninger som følge af den positive udvikling. Desuden gentager Amagerbanken sin købsanbefaling på A.P. Møller-Mærsk-aktien som et resultat af positive amerikanske nøgletal og væksten i de asiatiske shippingaktier.