Aktier: Størst gevinst til græske aktier

Mens de europæiske aktiehandlere funderede over mulighederne for en løsning på den græske krise, placerede netop de græske aktier sig solidt i toppen af onsdagens europæiske aktiehandel.

Læs mere
Fold sammen

Det toneangivende græske aktieindeks, ASE, sluttede dagen bastante 4,1 pct. højere, mens det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks balancerede på et fald på 0,1 pct.

På de store europæiske aktiemarkeder steg FTSE 100-indekset i London 0,4 pct. ved dansk lukketid, DAX-indekset i Frankfurt blev løftet 0,8 pct., mens CAC 40-indekset i Paris steg 0,6 pct.

Onsdag mødtes den græske regeringsleder Alexis Tsipras med EU-kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, som vil redegøre for detaljerne i det forslag, der skal afværge en græsk statsbankerot.

Samtidig kunne aktiehandlere notere flere indikationer på fremgang i eurozonens økonomi. Tirsdag viste inflationen i eurozonen i maj sig højere end ventet, og onsdag var der positive overraskelser i den samlede PMI-indikator, i detailsalget og i arbejdsløsheden. Onsdag eftermiddag opjusterede Den Europæiske Centralbank, sit inflationsskøn, mens centralbankens chef, Mario Draghi lovede fortsættelse af bankens lempelige pengepolitik.

I toppen af Stoxx-indekset sluttede National Bank of Greece men en stigning på 11,6 pct., Hellenic Telecom indtog andenpladsen med en stigning på 8,5 pct., og Alpha Bank steg 7,8 pct. på fjerdepladsen.

Belgiske Delhaize Group blev løftet 7,4 pct. Supermarkeds- og nærbutikkoncernen er i stadigt tættere fusionsforhandlinger med hollandske Koninklijke Ahold, hvis aktie steg 5,9 pct.

Mere dystre toner akkompagnerede handlen med spanske Amadeus' aktier, der faldt 9,7 pct. i bunden af Stoxx 600-indekset. Selskabet, der driver et rejserelateret online bookingsystem og lider under, at det tyske flyselskab Lufthansa har indført et nyt gebyr, som kan koste Amadeus penge og markedsandele.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk