Aktier: Stilstand men med underliggende volatilitet

Der var stilstand på Wall Street torsdag, men bag et næsten usynligt fald i S&P-indekset lå et stort udsalg i it-giganten Apple, mens ukrudtskæmpen Monsanto steg tilsvarende.

Der var stilstand på Wall Street torsdag, men bag et næsten usynligt fald i S&P-indekset lå et stort udsalg i it-giganten Apple, mens ukrudtskæmpen Monsanto steg tilsvarende. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY

S&P 500-indekset sluttede med et marginalt minus i 2064,11. De tunge aktier i Dow Jones steg til gengæld knap 0,1 pct. til 17.720,50, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et fald på 0,5 pct. i 4737,33.

»Markederne har brugt masser af energi på bare at holde niveauet. Det virker som at forsøge at træde vande i stærkt urolige vande. Vi ser en masse rotation under overfladen, og vi er ikke overraskede over volatiliteten. Ikke bare gårsdagens nedadvendte volatilitet, men også i potentialet for opadgående prisbevægelser,« siger senior portføljemanager Eric Wiegand fra US Bank i New York ifølge Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der 294.000 amerikanske førstegangsledige i sidste uge. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 270.000 nye ledige.

Ugen før meldte 274.000 sig ledige for første gang.

Kursfald i ni af ti undergrupper i S&P

Der var faldende kurser i tre ud af de ti undergrupper i S&P-indekset. Værst gik det ud over sundhedssektoren og it-sektoren, mens telekommunikation lå i top.

Apple faldt til et 22-måneders lavpunkt, efter at en frisk rapport igen har sat gang i spekulationerne om en fortsat nedtur i salget af iPhones. Apple lukkede 2,4 pct. lavere i 90,34 dollar. Det er ikke set lavere siden marts 2014, og det er langt fra de glade dage i starten af sidste år, hvor aktien toppede i godt 133 dollar.

Kursfaldet i Apple gav en sur stemning omkring de øvrige it-aktier, hvor Micron Technology og Skyworks Solutions faldt omkring 5 pct., mens halvlederkæmpen Intel droppede 1 pct.

Ukrudtsbekæmpelses-giganten Monsanto var i fokus, efter at tyske Bayer ifølge Bloomberg News angiveligt er villig til lægge et bud på selskabet på 40 mia. dollar.

Det betyder en præmie til aktionærerne, der straks tog forskud på glæderne med at sende aktien 8,4 pct. op.

Konglomeratet Honeywell har ifølge medieskriverier planer om at skille sig af med sin harpiks- og kemiforretning. Forretningsenhederne skal sælges til en gruppe af store aktionærer i selskabet inden for et år. Honeywell-aktien steg 0,1 pct.

De høje oliepriser blev fastholdt trods en del sving i torsdagens løb. De høje priser har stabiliseret energisektoren, der i S&P-sammenhæng torsdag viste en segmentstigning på 0,4 pct.

Fredag står i detailsalgets tegn

Fredag vil fokus være på offentliggørelsen af de vigtige detailsalgsdata. Forbrugeraktierne har vist ganske markante udsving i den seneste tid netop på grund af frygt for et svigtende privatforbrug, der står som den største enkeltfaktor i opgørelsen af BNP-væksten.

Fredag morgen ligger de asiatiske aktiemarkeder med kursfald, og de amerikanske aktiefutures dropper samtidig 0,3 pct.