Aktier: Stilstand i markederne inden amerikansk rentemeddelelse

De asiatiske aktiemarkeder ligger for for det meste stabilt onsdag morgen, efter at Wall Street igen tirsdag overgik sig selv med end et sæt rekorder, selv om stigningerne var begrænsede.

De asiatiske aktiemarkeder ligger for for det meste stabilt onsdag morgen, efter at Wall Street igen tirsdag overgik sig selv med end et sæt rekorder, selv om stigningerne var begrænsede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorernes vent-og-se-attitude smitter af i Asien, hvor afslutningen af den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde senere på dagen afventes.

Det brede MSCI-aktieindeks for Asien-Stillehavsregionen uden for Japan ligger så godt som uændret, mens de japanske aktiemarkeder synes at være gået fuldstændigt i stå.

Forsigtigheden på de finansielle markeder forud for Feds beslutninger har afholdt investorerne fra at foretage større tilpasninger af deres positioner på trods af øgede spændinger omkring den koreanske halvø efter aggressive udtalelser fra den amerikanske præsident, Donald Trump, i en tale til FN tirsdag aften.

Den amerikanske centralbank annoncerer beslutningerne på rentemødet klokken 20 dansk tid, og det forventes, at banken generelt holder renten uændret, men samtidig fremlægger en tidsplan for en reduktion af bankens obligationsbeholdning, som sandsynligvis vil starte i de kommende måneder.

Nikkei 225-indekset og det bredere Topix-indeks viser begge næsten usynlige små udsving om nullet.

De kinesiske aktiemarkeder er derimod let positive. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300-indekset øger 0,4 pct., mens børsen i Hongkong ligger med et plus på 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale fald onsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+0,0Topix-0,0Hongkongs Hang Seng+0,2China Shanghai Composite+0,2China CSI 300+0,4Taiwan Taiex-0,6Sydkoreas Kospi+0,0 Indiens BSE Sensex+0,2Singapores STI-0,2 Sydney ASX 200-0,1

Indeksværdi klokken 05.45.

/ritzau/FINANS

Kampen om SIND Ungdom