Aktier: Stille positiv start med Wal-Mart i plus

De store aktiebørser i USA åbner mandag med marginale stigninger på 0,1 pct., hvilket stort set er som indikeret af amerikanske aktiefutures før handelsstart.

Nasdaq-indekset kan altså følge op på sidste uges fem lukkerekorder med endnu en til samlingen, mens det tunge Dow Jones-indeks og S&P-indekset ligeledes ligeledes kan blive sendt i rekordterritorium, efter at de tos rekordridt fredag blev standset af septembers jobrapport fra USA, som viste en negativ jobskabelse på 33.000.

General Electric falder umiddelbart efter handelsstarten med 1,8 pct. til 23,96 dollar, efter at selskabet i weekenden skiftede ud i ledelsen, hvilket gik ud over den nuværende finansdirektør, Jeff Bornstein.

Supermarkedskæden Wal-Mart stiger mandag med 0,8 pct. og handles nu til 79,64 dollar.

Finansmediet Barron's har mandag fremhævet, at det ser en upside på 15 pct. i selskabet, efter at en positiv udvikling inden for e-handel har hjulpet selskabets top- og bundlinje.

Barron's vurderer, at Wal-Marts forventning til, at e-handel kan vokse organisk med 20-30 pct., er realistisk.

Derudover er der mandag fokus på banksektoren i USA, efter at Credit Suisse ifølge Sydbank har lanceret en stor analyse af de amerikanske banker.

I den opjusteres Morgen Stanley til "outperform" fra "neutral", hvilket aktien kvitterer for med en stigning på 0,3 pct. til 49,93 dollar, mens Goldman Sachs bliver nedjusteret til "neutral" fra "outperform".

Morgan Stanley handles mandag umiddelbart efter handelsstart uændret med en pris på 246 dollar.

/ritzau/FINANS