Aktier: Stille på Wall Street over påsken

Det amerikanske aktiemarked har ikke gjort meget væsen af sig over påsken.

Læs mere
Fold sammen

Skærtorsdag, hvor mange markedsdeltagere valgte at holde den afkortede dag fri og i stedet holde lang påskeferie, lukkede S&P 500, Dow Jones og Nasdaq alle med marginale ændringer på under 0,1 pct.

Dermed kunne ugens samlede bevægelse gøres op til et minus i S&P-indekset på 0,7 pct., mens Dow Jones droppede 0,5 pct., hvilket også var tilfældet for Nasdaq-aktierne.

Og mens Wall Street lå stille hen fredag, var aktiviteten mandag igen præget af fraværet af hele det europæiske marked, mens langfredags og andenpåskedags mange vigtige økonomiske data blev evalueret.

Mandag sluttede S&P 500-indekset med et fald under 0,1 pct. i 2037,05. De tunge aktier i Dow Jones øgede 0,1 pct. til 17.535,39, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede dagen af med et drop på godt 0,1 pct. til 4766,79.

- Det er påskedag, så det meste af Europa er lukket, og det gælder også Hongkong, så der er relativt roligt. Vi har Yellen til at tale i morgen, og så Dudley på torsdag foruden de store beskæftigelses- og ISM data på fredag. Der er absolut ingen grund til at investorerne skulle gøre noget som helst inden alle disse begivenheder, siger kapitalstrateg Matt Maley fra Miller Tabak & Co i New York til Bloomberg News.


Matt Maley henviser til centralbankchef Janet Yellen og hendes højre hånd, topchef i Federal Reserve of New York, William C. Dudley.


Vigtigst er Janet Yellens tale tirsdag om "Economic Outlook and Monetary Policy" i the Economic Club of New York.

Langfredag kom den tredje revision af væksten i den amerikanske økonomi i fjerde kvartal. BNP-væksten viste en stigning på 1,4 pct. mod den tidligere reviderede vækst på 1,0 pct. i forhold til tredje kvartal opgjort i annualiserede tal.


Udviklingen var stærkere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne var en vækst på 1,0 pct.

Og det var ekstra positivt at oprevideringen skyldes et højere personligt forbrug på nu 2,4 pct. mod 2,0 pct.


Efterfølgende kom der andenpåskedag nyt fra personlig indkomst og forbrug for februar. Privatforbruget lå 0,1 pct. højere end i februar sidste år, hvilket var som analytikerne havde ventet. Skuffende var det dog, at januars stigning på 0,5 pct. nedrevideres til blot 0,1 pct.

Den personlige indkomst steg 0,2 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 0,1 pct.

Og den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål - PCE kerne - viste en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis og 1,7 pct. på årsbasis. Her havde økonomerne ventet stigninger på henholdsvis 0,2 pct. og 1,8 pct.

Tirsdag morgen er der generel pessimisme på de asiatiske aktiemarkeder. Børsen i Tokyo, der ellers har været positiv i påskedagene, falder knap 1 pct., og trækker indledende stigninger i de amerikanske aktiefutures ned til plusser på 0,1-0,2 pct.