Aktier: Stille og roligt aktiemarked mens vi venter på USA

Stille, roligt, afventede og stort set fladt. Sådan endte aktiemarkedet i København onsdag.

Læs mere
Fold sammen
Det er ude i sidepapirerne, at der sker lidt mere, mens det toneangivende eliteindeks hyggede sig med et lille fald med stort set halvdelen af indeksets 20 medlemmer i plus og den anden halvdel i minus.

Det toneangivende C20 Cap indeks lukkede samlet 0,1 pct. højere i 656,52.

- Der er stadigvæk usikkerhed i markedet op til rentemødet i USA i næste uge. Det holder markedet lidt tilbage. Desuden er der ultimo-effekt efter et godt aktieår, vurderer Ole Kjær Jensen, der er afdelingschef hos Sydbank over for Ritzau Finans.

Han venter en sidelæns bevægelse i markedet i hvert fald op til rentemødet i USA og måske også efter.

DLH var dagens store historie. Selskabet har besluttet en selvafvikling tvunget af et fortsat udfordrende marked for grossisthandel med træ og træprodukter og forventet lav sigtbarhed i de kommende år.

- Baseret på en grundig analyse af forskellige scenarier, har bestyrelsen konkluderet, at det vil skabe mest værdi for selskabets aktionærer, hvis der kan opnås en acceptabel pris for de enkelte forretningsområder og hovedkontoret afvikles med henblik på at skabe størst muligt provenu for aktionærerne, udtaler bestyrelsesformand Kurt Anker Nielsen i anledning af beslutningen.

Det takserede markedet til en kursstigning på 38 pct. til 4,91 kr.

Færøske Atlantic Petroleum dykkede små 15 pct. til 127 kr. på den danske børs. Kursreaktionen kom efter, at gas- og olieselskabet sent tirsdag meddelte, at det har gennemført sin børsnotering i Oslo. Prisen for en aktie i det færøske selskab landede på 140 nkr., hvilket var bunden af det indikative udbudsinterval på 140-160 nkr.

Blandt C20-aktierne endte FLSmidth dagen med et kursfald på 0,04 pct. i 267,40 kr. Der kom skidt nyt fra amerikanske Joy Global, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien og nu ser svagere på fremtiden, end markedet havde ventet.

Efter et fald i ordreindgangen på 22,3 pct. i det netop afsluttede regnskabsår, 2012/13, venter selskabet et endnu større fald i omsætningen i år. 2013/14-omsætningen ventes at blive på mellem 3,6 og 3,8 mia. dollar, spår Joy Global, hvor der i 2012/13 ellers blev omsat for 5,01 mia. dollar. Det svarer til et fald på mellem 24 og 28 pct. i omsætningen.

Indtjeningen ventes at lande på mellem 3,00 og 3,50 dollar per aktie i det kommende år - også et markant fald fra de 5,83 dollar, der blev hentet hjem i 2012/13.

Hos C20 aktierne sejlede Mærsk-aktierne rundt i positivt terrotorium. Selvom Goldman Sachs havde slettet A.P. Møller - Mærsk af sin liste over de allermest attraktive aktieinvesteringer. Anbefalingen er sænket fra "conviction buy" til slet og ret "buy" - eller "køb". Samtidigt rapporterede Lloyd's List, at den kinesiske shippingorganisation China Shippers Association opfordrer de kinesiske myndigheder til at blokere for P3-alliancen, som Maersk Line er en del af.

Mærsk B-aktien lukkede 0,2 pct. højere i 54.900 kr.

I den absolutte bund med et fald på 1,9 pct. endte GN - en af årets højdespringere - med en kurs på 127,90 kr.

I C20-indeksets top strålede Pandora efter tirsdagens investordag i London. Aktien steg 4 pct. til 295 kr. Analytikerne hos JPMorgan har sat kursmålet for aktien op med 15 kr. til 315 kr. Anbefalingen er uændret ”overvægt”.

- Det var opløftende meldinger, vi fik på investordagen tirsdag, og det honorerer markedet, forklarer Ole Kjær Jensen.

Lundbeck og partneren Otsuka udvidede deres samarbejde med et tredje fælles udviklingsprojekt rettet mod Alzheimers sygdom. Samarbejdet omfatter vaccinekandidaten LU AF20513 og giver et engangsbeløb på 4 mio. euro (30 mio. kr.) til Lundbeck.

Nyheden bragte kursen på Lundbeck-aktien op i 131 kr. - en stigning på 4,2 pct. Størstedelen af stigningen kom efter USA åbnede.