Aktier: Stille negativ dag med fokus på anbefalinger

Det danske eliteindeks ligger onsdag middag i svagt negativt terræn. Mangel på nyheder, sommerferie i Europa, lav oliepris og gevinsthjemtagning efter post brexit-stigninger er baggrunden.

Foto: JUSTIN LANE. New York Stock Exhange.
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer senioraktiehandler Christian Thatje over for Ritzau Finans.

- Vi skal have nye impulser for at komme videre op herfra, siger han og skønner, at regnskaberne fra de danske selskaber, der kommer fra Dong, DSV og Novo Nordisk sidst på ugen, kan være begyndelsen til lidt flere nyheder.

Onsdag middag ligger det danske ledende aktieindeks - C20 Cap - med et fald på 0,2 pct. i indeks 1020,81 med syv aktier i grønt og de resterende 13 i rødt. Tirsdag faldt indekset 1,5 pct.

En pæn samling selskaber har fået rykket kursmål onsdag, og det bringer dem lidt i fokus.

Samtidig er det sidste dag for at positionere sig op til regnskabet fra Dong, der fremlægger sit første regnskab som børsnoteret selskab. Og det er næstsidste dag for at positionere sig i forhold til giganten Novo Nordisk og transportkoncernen DSV, der er regnskabsaktuelle fredag morgen.

ANBEFALINGER I HOBETAL

ISS, der falder 0,8 pct. til 254,40 kr., har fået løftet anbefalingen af finanshuset HSBC til "hold" fra tidligere "reducer", og kursmålet er justeret op til 245 kr. fra 230 kr. HSBC var den eneste af de større finanshuse, der havde en negativ anbefaling af ISS ifølge data fra Bloomberg. Nu er status, at ni analytikere siger "køb" til aktien, mens HSBC og seks andre har neutrale anbefalinger af ISS.

DSV har op til regnskabet været under analyseluppen hos svenske SEB. Finanshuset har valgt at sænke kursmålet til 360 kr. fra 380 kr., men har fortsat en købsanbefaling. DSV-aktien stiger 0,7 pct. til 294 kr.

SEB har også kigget på Coloplast, der får løftet kursmålet hævet til 750 kr. fra 720 kr. og fortsat prydes af en købsanbefaling. Medicoaktien falder dog 0,2 pct. til 515,50 kr.

Der har været travlhed hos SEB, der også har leveret en justering af kursmålet på Novozymes. Det hedder nu 360 kr. mod tidligere 340 kr. Anbefalingen er også her fortsat "køb". Novozymes-aktien sætter sig dog med 1,1 pct. til 320,70 kr.

Analytikerne hos Nordea har haft regnestokken fremme og kigget på WDH. Kursmålet hedder nu 153 kr. mod tidligere 147 kr. og anbefalingen "køb". Det er det næsthøjeste kursmål for WDH blandt de analytikere, der leverer anbefalinger til Bloomberg.

WDH falder 0,6 pct. til 136 kr.

SANTA FE FORTSÆTTER OP

Santa Fe, resterne af "gode gamle" ØK, solgte tirsdag det meste af sin Record Management-del fra for 200 mio. kr. og steg tirsdag 4,9 pct. Stigningen fortsætter onsdag med 1,6 pct. til 65 kr. Nordea har løftet kursmålet for aktien til 90 kr. mod tidligere 72 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Der er onsdag også fokus på et par regnskaber uden for C20 Cap. Ringkjøbing Landbobank kunne før åbningen fortælle, at flere udlån og færre nedskrivninger har været med til at give fortsat fremgang i årets første seks måneder. Regnskabet var tillige pyntet med en opjustering.

Banken har valgt at opjustere sine forventninger til helåret 2016, så de nu lyder på et basisresultat på 525 til 600 mio. kr. mod tidligere 475 til 575 mio. kr.

Bankaktien stiger 0,4 pct. til 1430 kr.

Greentech Energy Systems er det andet selskab, som har fremlagt kvartalstal fra morgenstunden. Aktien stiger 3 pct. til 8,50 kr.

Onsdag er dagen, hvor der kan vinkes farvel til Exigon, der har sidste dag som børsnoteret selskab. Der er handlet 100 aktier til 17,80 kr. - uændret fra tirsdag.

UDKANTSSELSKAB STIGER VOLDSOMT EFTER NNIT-AFTALE

Helt i på udkantsbørsen - First North - nyder Fastpasscorp godt af en sjældent set opmærksomhed, efter at selskabet tirsdag kunne melde om en aftale med NNIT. Fastpasscorp stiger 32,3 pct. til 37,70 kr. onsdag middag efter en omsætning på knap 3000 aktier.

Tirsdag blev der omsat 2661 aktier, og aktien steg 14 pct. Før det var aktien kun handlet to gang i juli - en aktie blev omsat 18/7 og 31 aktier 7.juli begge gang til 25 kr.