Aktier: Stille lukning af foråret trods fortsat Pandora-fokus

Den sidste forårsdag i 2017 ser ud til at starte med sidelæns aktieandel i Danmark, efter at det ledende C20 Cap-indeks tirsdag lukkede 0,2 pct. højere i indeks 1143,02.

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Baggrunden for den forventede neutrale åbning skal findes i, at det brede amerikanske S&P 500-indeks lukkede marginalt lavere tirsdag men i et niveau, der matchede lejet ved dansk børslukketid. Samtidig er futures blot steget marginalt onsdag morgen.

Blandt de danske aktier kan der atter komme fokus på Pandora, som tirsdag endte i 620 kr. efter en stigning på 3,3 pct., hvilket gav en topplacering i det danske eliteindeks. Dermed kom der noget tiltrængt medvind til smykkeselskabet, som ellers var faldet de forudgående fire handelsdage og mandag ramte det laveste niveau i over to år.

- At aktien fik fornyet medvind kan formentlig forklares med, at topchefen Anders Colding Friis var ude og købe aktier for omkring 1,4 mio. kr., da aktien lå i kurs 607 kr. per aktie.

- Dette tolkede markedet som et signal om, at topchefen mener, at kursen er kommet for langt ned i forhold til den indtjening, som selskabet kan generere, skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

LØFTEDE KURSMÅL

Interesse kan der ligeledes samle sig om Carlsberg, der har fået løftet sit kursmål til 690 kr. fra 660 kr. af Bernstein. Den amerikanske investeringsbank fortsætter med at have den neutrale anbefaling "market perform" af bryggeriaktien, viser data fra Bloomberg. Carlsberg sluttede tirsdag 0,4 pct. højere til 713,50 kr.

Også DSV har været under analytikerluppen og fået løftet sit kursmål til 420 kr. fra 405 kr. af Barclays. Den britiske banks anbefaling for transport- og logistikaktien er uændret "overvægt" ifølge Reuters. DSV-aktien faldt tirsdag 1,2 pct. til 392,30 kr.

Novo Nordisk, som steg 1,5 pct. til 280,80 kr., har fundet vej til forsiden af Jyllands-Posten. Mike Doustdar, koncerndirektør med ansvar for International Operations, siger til avisen, at Novo Nordisk skal vinde markedsandele. Ikke mindst i Europa, hvor markedsandelen er 45 pct., skal medicinalgiganten gøre det bedre.

Uden for eliteindekset kommer der onsdag kvartalsregnskaber fra Firstfarms, Victoria Properties og Brd. Klee. De sluttede tirsdag henholdsvis uændret i 53 kr., 5,6 pct. lavere til 7,55 kr. og 9,4 pct. lavere til 2501 kr.