Aktier: Stille dansk start efter forlænget weekend

Impulserne er ikke overvældende for de danske markedsdeltagere på aktiemarkedet, der vender tilbage fra forlænget pinseweekend tirsdag.

Også vigtige finansmarkeder som USA, Tyskland og Storbritannien har nemlig holdt mandagen fri, og fra europæisk front er der derfor kun indikationer fra Frankrig, hvor det store CA40-indeks faldt 0,5 pct. mandag. Fra Asien er der derimod positive takter, hvor især de kinesiske børser stiger.

Ugen herhjemme vil byde på en afrunding af regnskabssæsonen, primært med tal fra en række mindre selskaber. Desuden har Vestas og FLSmidth høstet pæne ordrer i weekenden.

Fredag var der en klar overvægt af stigende aktier i C20 Cap-indekset, hvor kun seks af de 20 aktier faldt. C20 Cap-indekset endte ugen med en stigning på 0,4 pct. i indeks 1019,98 - den fjerde stigning i ugens løb. Tirsdag morgen falder DAX-futures med 0,2 pct.

Og investorerne åbner ugen med ny ordre til FLSmidth, der steg med 0,9 pct. til 327,50 kr. fredag. Selskabet har landet sin største ordre i lang tid. Hele 750 mio. kr. er værdien på en aftale, ingeniørselskabet har indgået i Vietnam. Her skal FLSmidth bygge en cementfabrik for Xuan Than Group 100 kilometer syd for Hanoi. Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til midten af 2017.

Også Vestas, der faldt med 0,03 pct. til 344,40 kr. fredag, har fortsat godt momentum i ordrebogen. Mandag fik vindmøllegiganten en bestilling på 83 megawatt til projektet Korytnica Nord i Polen. Det kommer oven på en uge, hvor Vestas' datterselskab fik en offshoreordre på 400 MW og også blev valgt som foretrukken leverandør til et muligt projekt på op til 970 MW. Desuden er Vestas ifølge RES Americas valgt til at levere 150 MW til USA. Ordreindgangen i 2015 er nu på 2985 MW.

Der kan også komme fokus på servicekoncernen ISS, der faldt med 1 pct. fredag til 237,50 kr. Siden regnskabet i sidste uge, der viste flot vækst, men mindre imponerende indtjening, har analytikerne justeres deres kursmål i opadgående retning. I weekenden gælder det Carnegie, som løfter kursmålet 25 kr. til 265 kr., og Danske Bank, der øger målet 20 kr. til 260 kr. De to bankers anbefalinger lyder begge på henholdsvis ”køb” og ”hold”, viser data fra Bloomberg News.

Udenfor eliteindekset kan der komme medvind til Aarhus Elite, der steg med 5 pct. til 0,42 kr. fredag, da fodboldklubben AGF nu helt sikker på at rykke op i superligaen næste år efter weekendens resultater.

Blandt sidepapirerne kommer der tirsdag regnskaber fra Topsil, der fredag faldt med 0,2 pct. til 0,44 kr., Dantax, der måtte notere et fald på 6,4 pct. til 132 kr., og Brdr. A&O Johansen, der sluttede ugen af med en stigning på 2,4 pct. til 1598 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk