Aktier: Stille dag med gevinsthjemtagning

Mange af de amerikanske aktieinvestorer trak i land på Wall Street tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Mandagens stigninger gav mod på at sikre en del af gevinsterne, og uden væsentlige påvirkninger fra nøgletal eller andre økonomiske parametre, blev det til et sivende marked uden de store interesser.

- Det eneste, der er at hæfte sig ved i dag, er, at vi handler på rekordhøje niveauer, og at en del investorer med margin-handler tager gevinst hjem. Det er de store momentum-sektorer som forbruger-, sundhedspleje- og teknologiaktier, der bliver ramt, siger investeringsstrateg Jim Paulsen fra Wells Capital Management i Minneapolis til Bloomberg News.

Samtidig blev der skævet til torsdagens europæiske højdepunkt, hvor ECBs rentemøde og den efterfølgende pressekonference med Mario Draghi vil tiltrække sig stor opmærksomhed, da der ventes yderligere detaljer om obligationskøbs-programmet, der blev annonceret på det seneste møde.

Og fredag vil den amerikanske arbejdsmarkedsrapport få investorerne til at holde vejret. Jobskabelsen og ikke mindst lønningerne vil være retningsgivende for Federal Reserves pengepolitiske normaliseringsprogram og dermed for de finansielle markeder over hele kloden.

Tirsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,5 pct., som sendte indekset ned til 2107,78. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med også med et fald på 0,5 pct. i 18.203,37, mens Nasdaq-aktierne droppede 0,6 pct. til 4979,90 efter mandagens flirten med niveauet over 5000.

Omsætningen lå i den lave ende på New York Stock Exchange, hvor 650 mio. aktier skiftede hænder. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var anderledes hektisk med 2 mia. aktier i omsætning.

Dagens eneste statistiske indlæg kom fra detailhandlen, hvor salget i de store detailkæder i USA viste en stigning på 1,8 pct. i sidste uge i forhold til samme uge sidste år.

Det gav en smule fokus på de store detailhandlere, hvor Gap samtidig fik hævet anbefalingen til "outperform" fra "market perform" af FBR Capital Markets. Kursmålet lyder nu på 48 dollar mod 39 dollar. Aktien steg 1,4 pct.

Best Buy hævede udbyttet til aktionærerne til 51 cent per aktie og annonceredes et tilbagekøb af aktier for 1 mia. dollar. Aktien lukkede 1,4 pct. højere.

Bilfabrikkerne Ford og GM rapporterede om februar-bilsalget. For Fords vedkommende faldt salget 2 pct., hvor markedet havde ventet en stigning på 5,8 pct. GM's salg steg 4,2 pct., mens analytikere havde estimeret et plus på 5,9 pct. Ford faldt 2,4 pct., mens GM lukkede med en stigning på 0,5 pct.

Google gør klar til at lancere sit eget mobilnetværk i USA, hvilket ifølge Financial Times kan gøre koncernen til en magtfuld konkurrent til de eksisterende teleselskaber. Søgegigant-aktien steg 0,4 pct.

Citigroup solgte datterselskabet OneMain Financial, der beskæftiger sig med forbrugerkredit. Køber er Springleaf, der betaler 4,25 mia. dollar for kreditselskabet. Citigroup steg 0,5 pct.

Tirsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures med fald i størrelsesordenen omkring 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS