Aktier: Stille dag i udsigt med fokus på Genmab, Novo og Nets

Der er tirsdag udsigt til marginale stigninger på det danske aktiemarked ved åbningen med fokus på Genmab, Nets og Novo Nordisk.

ARKVIFOTO Fold sammen
Læs mere

Amerikanske futures ligger marginalt højere og europæiske futures peger samme vej og med samme svage styrke.

Mandag endte det danske aktiemarked i plus takket være blandt andet C20-debutanten Nets.

C20 Cap-indekset, der mandag havde to udskiftninger, steg minimale 0,01 pct. til 1003,04. FLSmidth og Nordea måtte ud på sidelinjen, mens Nets og Dong kom ind på banen.

Genmab kan komme fokus, efter at selskabet har valgt at opjustere sine forventninger til 2016. Nu ser det danske biotekselskab en omsætning på 1720-1770 mio. kr. mod tidligere 160-1700 mio. kr. Driftsresultatet ventes at blive mellem 895-945 mio. kr. mod tidligere 825-875 mio. kr. Det sker, fordi selskabet har indsendt registreringsansøgning for Darzalex i Japan. Det har udløst en milepælsbetaling, som der ikke var budgetteret med i år.

Genmab steg 1 pct. mandag til 1150 kr.

Novo Nordisk faldt mandag 0,3 pct., men kan få positiv opmærksomhed tirsdag, efter at selskabet har fået amerikansk godkendelse af sit langtidsvirkende insulin Tresiba til brug i børn helt ned til et år med type 1 og type 2-diabetes.

Nets, der mandag startede sin første optræden i C20-indeks med en stigning på 5,3 pct. til 12,390 kr. kan også få fokus tirsdag.

Aktiekursen er styrtdykket siden noteringen til 150 kr. blandt andet, efter at landets banker stik imod alle forventninger gik sammen i betalingstjenesten Mobilepay frem for tjenesten Swipp. Det viser sig ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans, at udviklingen næppe kan have været så uventet for Nets, som det tilsyneladende var for børsmarkedet.

Nets var orienteret om, at 72 Swipp-banker forhandlede med Mobilepay allerede før børsnoteringen, fortæller kilder tæt på processen til Finans.

Tryg har fået sænket sit kursmål af ABG Sundal Collier til 125 kr. fra 132 kr. Anbefalingen er fortsat ?hold?. Det fremgår af Bloomberg News.

Tryg lukkede mandag 1 pct. lavere til 125,8 kr.

REGNSKABSNYT FRA TRE SELSKABER

Investeringsselskabet Speas leverede efter børstid mandag regnskab for tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Det viste et overskuds før skat på 9,6 mio. kr. og 14,5 mio. kr. for de første tre kvartaler. Det er lavere end selskabets langsigtede forventninger. Investeringsselskabet fastholder dog forventningerne om at realisere et langsigtet egenkapitalafkast på 8-9 pct. om året. Det blev samtidig oplyst, at selskabet udbetaler 2000 kr. i ekstraordinært udbytte.

Speas lukkede uændret i 11.020 kr. mandag.

To selskaber leverer regnskab tirsdag.

Det nordjyske industriselskab Roblon fremlægger regnskab tirsdag for fjerde kvartal og venter inden regnskabet en omsætning i niveauet 230 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 25 mio. kr. i 2015/16.

Roblon steg 0,2 pct. mandag til 241 kr.

Intermail, der lukkede uændret i 11,30 kr., kommer også med regnskab for fjerde kvartal. Inden regnskabet venter Intermail en omsætning på 325-335 mio. kr. og et underskud før skat i niveauet 8 til 5 mio. kr. regnskabsåret 2015/16.