Aktier: Stille asiatisk tirsdag efter mandagens helligdagslukning

Der er forholdsvis stille på de asiatiske og fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag morgen.

Fraværet af de mange internationale investorer mandag, hvor markederne i London, Frankfurt og ikke mindst New York var lukkede af så vidt forskellige årsager som pinse, Springbank Holiday og den amerikanske Memorial Day, som lagde Wall Street øde hen, har fået de asiatiske investorer til at holde sig i skindet tirsdag.

Mandag reagerede de fjernøstlige markeder på den amerikanske udvikling og talen fra chefen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen inden pinse, hvilket sendte langt de fleste aktiemarkeder i regionen op med minimum 0,7 pct. og enkelte - CSI i Kina - med hele 3 pct.

Janet Yellen gav en klar melding om, at renten sandsynligvis bliver hævet i år, og at der derefter vil blive tale om langsomme gradvise forhøjelser, indtil normaliseringen af pengepolitikken er fuldt implementeret.

- Det centrale scenario stadig peger på en forhøjelse i september for de amerikanske renter. Det ser ud til, at vi er på vej ind i en periode med øget følsomhed. Højere renter vil være en god ting, men udfordringen er at sikre, at der er grundlæggende positivitet nok til at sikre, at aktier ikke går amok, skriver cheføkonom Cameron Bagrie fra ANZ Bank New Zealand i Wellington i et notat ifølge Bloomberg News.

De amerikanske aktiefutures ligger tirsdag morgen med fald på godt 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,0

Topix -0,0

Hongkongs Hang Seng 1,5

China Shanghai Composite 1,6

China CSI 300 1,5

Taiwan Taiex 0,3

Sydkoreas Kospi -0,1

Indiens BSE Sensex 0,0

Singapores STI 0,0

Sydney ASX 200 0,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk