Aktier: Stille amerikansk marked inden regnskabsløberen rulles ud

De amerikanske aktier havde endnu en fredelig dag på Wall Street mandag.

Markedet gjorde ikke meget væsen af sig trods let skuffende vækst-data fra den vigtige kinesiske økonomi. Til gengæld var der fokus på ugens regnskaber, efter at investeringsbanken Morgan Stanley inden børsstart fremlagde et skuffede regnskab.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et marginalt plus på godt 0,5 point i 2033,66. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.230,54, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med dagens største stigning på 0,4 pct. i 4905,47.

Omsætningen var forholdsvis beskeden med 750 mio. aktier på New York Stock Exchange, ligesom Nasdaq-børsens omsætning løb op i blot 1,6 mia. aktier.

- Det er ingen overraskelse, at markederne ikke har reageret ret meget på de kinesiske BNP-data, fordi de ikke lå ret langt fra konsensus. Investorerne kommer til at fokusere på indtjeningen, men jeg tror, indtjening vil have mere indvirkning på enkeltaktierne end på det samlede marked, siger kapitalstrateg Matt Maley fra Miller Tabak & Co i New York til Bloomberg News.

Ugens regnskabsfremlæggelser blev sat i gang af Morgan Stanley, der med et stort fald i indtægterne skabte en dårlig stemning på aktiemarkedet fra dets åbning.

Et drop på 16 pct. i indtægterne både i forhold til samme periode sidste år og i forhold til analytikernes estimater skuffede investorerne markant, og aktien blev sendt 4,8 pct. lavere.

Der var rift om aktien i Weight Watchers, der tjener gode penge på slankekure. Talkshowværten Oprah Winfrey har købt op i selskabet og er samtidig gået ind i selskabets bestyrelse, og som en del af aftalen får Weight Watchers lov til at bruge Oprah Winfreys image i markedsføringen. Aktien steg ikke mindre 105 pct.

Oliesektor-servicekoncernen Halliburton overraskede positivt med et større overskud i de fortsatte aktiviteter i tredje kvartal end ventet. Topchef Jeff Miller betegnede markedet som "udfordrende", og aktien endte dagen med et minus på 1,2 pct.

Efter amerikansk børstid landede it-koncernen IBM et ganske godt regnskab for tredje kvartal. Overskuddet per aktie lød på 3,34 dollar, mens analytikernes forventninger lå på 3,30 dollars per aktie.

Alligevel måtte IBM bide i det sure æble og nedjustere forventningerne til hele året, da en del af det gode resultat var engangsindtægter. IBM-aktien faldt 4,8 pct. i eftermarkedet.

Tirsdag er der regnskabspræsentationer fra blandt andre Bank of New York Mellon, Travelers, Verizon, Yahoo, Harley-Davidson og Lockheed Martin, mens der senere på ugen vil være tal fra blandt andre Microsoft, Google og Amazon.

Tirsdag morgen er der lidt pessimisme i markedet for så vidt angår de amerikanske aktiefutures. Disse handles ved sekstiden med fald på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk