Aktier: Stille amerikansk åbning i vente efter forlænget weekend

De amerikanske aktiefutures på de tre ledende indeks S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, peger alle på små plusser på under 0,1 pct., når de amerikanske aktiemarkeder åbner tirsdag efter den forlængede weekend med mandag som fridag på grund af "Labor Day".

Læs mere
Fold sammen

Investorerne tygger forsat på den skuffende arbejdsmarkedsrapport, der blev offentliggjort i fredags, og om en rentestigning i september nu endeligt er aflyst af den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Så længe man har kombinationen af en fortsat bedring af arbejdsmarkedet, men at det ikke er nok til en rentestigning, så er det den balance, som markedet elsker, siger Jasper Lawler, analytiker hos CMC Markets, til Bloomberg News.

- Spørgsmålet er, om den lidt skuffende arbejdsmarkedsrapport vil ændre meldingerne fra den høgeagtige fløj af medlemmerne i Fed. Jeg forventer, at de vil trække sig en smule tilbage og komme med mere tilbageholdne udmeldinger, siger han.

Fredagen var præget af den lettere skuffende arbejdsmarkedsrapport. Men en relativt lav jobskabelse i august blev dog til dels afbalanceret af en revision af tallene for juli. Men lave lønstigninger og faldende timetal er nu med til at bære brænde til det bål, der nu signalerer en rentestigning tidligst til december.

S&P 500-indekset lukkede fredag med et plus på godt 0,4 pct. i 2179,98. De tunge aktier i Dow Jones steg knap 0,4 pct. til 18.491,96, mens Nasdaq-papirerne ligeledes sluttede dagen med en gevinst på godt 0,4 pct. i 5249,90.