Aktier: Stilhed før nyhedsstorm

Mange af de amerikanske aktieinvestorer foretrak at blive på sidelinjen på Wall Street onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Aktiemarkedet viste en generelt sivende tendens, trods en forholdsvis positiv månedlig Beige Book-rapport fra Federal Reserve.

Men torsdagens ECB rentemøde og fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport betød, at interessen var minimal, da begge dele kan få afgørende indflydelse på udviklingen på de globale finansielle markeder.

- Markedet er sårbart over for en eller anden form for kortsigtet tilbagetog, primært fordi værdiansættelsen er anstrengt. Det er svært at finde billige papirer i markedet, siger global investeringsstrateg Dan Morris fra TIAA-CREF Asset Management i New York til Bloomberg News.

Der var også blandede indikationer fra nøgletalskalenderen. ADP’s beskæftigelsesrapport viste en skuffende stigning på 212.000 job i februar, mens de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, modsat udviklede sig bedre end ventet.

Onsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,4 pct., som sendte indekset ned til 2098,53. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et fald på 0,6 pct. i 18.096,90, mens Nasdaq-aktierne droppede 0,3 pct. til 4967,14.

Omsætningen lå i den lavere ende på New York Stock Exchange, hvor 700 mio. aktier skiftede hænder. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var også behersket med 1,8 mia. aktier i omsætning.

Samtlige store industriaktier i Dow Jones-indekset faldt med undtagelse af oliekæmpen Exxon Mobil, der lukkede dagen uændret. Caterpillar var dagens mest faldende med et drop på 1,1 pct.

Blandt dagens regnskabsaktuelle selskaber var den kontroversielle modetøjskæde Abercrombie & Fitch. Abercrombies justerede resultat per aktie landede på 1,15 dollar i fjerde kvartal, hvilket var helt som ventet, men omsætningen haltede gevaldigt og især julesalget var skuffende. Aktien droppede 15,5 pct.

Jack Daniel's-producenten Brown-Forman præsenterede et kvartalsregnskab, der i det store hele var på linje med forventningerne. En lille præcisering af forventningerne til den nedre ende af intervallet gav kun investorerne mindre tømmermænd, idet aktien lukkede dagen med et fald på 0,9 pct.

Sundhedsplejekonglomeratet Johnson & Johnson står foran at købe anticancerselskabet Pharmacyclics, ifølge Financial Times, der onsdag aften henviste til kilder tæt på processen.

Pharmacyclics' markedsværdi er omkring 17 mia. dollar, men det er sandsynligt, at der betales en præmie i henhold til kilderne. Johnson & Johnson steg 0,5 pct. i eftermarkedet i forventning om, at der kan nås en endelig aftale i de kommende dage.

Onsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures meget tæt på nulpunktet i Asien.

/ritzau/FINANS