Aktier: Stigninger uden for Japan

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med generelle stigninger uden for Japan mandag.

Især de kinesiske aktier skyder i vejret, mens de japanske papirer dykker efter skuffende BNP-data for andet kvartal.

»Det vil være en ujævn vej frem, men de asiatiske aktier uden for Japan er relativt undervurderet, lavt værdisat og underrepræsenteret. Regionen kan komme til at gøre det bedre end andre regioner i løbet af de næste par år, når vi ser større stabilitet i Kina og større klarhed over Federal Reserves politik,« vurderer chefanalytiker Vasu Menon fra Oversea-Chinese Banking Corp. i Singapore til Bloomberg News.

I Tokyo trækker en markant skuffende vækst i årets andet kvartal ned. Vækstraten var langt lavere end i årets første tre måneder, og også langt lavere end analytikerne havde estimeret, og på kvartalsbasis var væksten lig nul.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks ligger med et minus på 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks falder 0,5 pct.

Børsen i Hongkong stiger 0,7 pct. for Hang Seng-indeksets vedkommende, mens de fastlandskinesiske børser ligger med plusser på 3,2 pct. i CSI 300-indekset og 2,4 pct. i Shanghai Composite.
Stigningerne skal ses i lyset af oplysninger om, at det forsinkede børslink med Hongkong vil blive offentliggjort snarest.

I Taiwan ligger Taiex-indekset med et fald på 0,2 pct., mens Singapores Straits Times øger 0,2 pct., mens investorerne i Sydney går hjem med et plus på 0,1 pct.
Børsen i Seoul er lukket på grund af en lokal helligdag.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på op mod 0,2 pct. mandag morgen.