Aktier: Stigninger til Novo og Nordea i Nordkorea-trykket start

Læs mere
Fold sammen

Kursfald til størstedelen af de danske eliteaktier er onsdag morgen med til at hive C20 Cap ned med 0,4 pct. til 1163,38, hvilket dermed ser ud til at kunne blive tredje dag i streg med fald for indekset.

Blandt enkeltaktierne er der særlig fokus på Nordea og Novo Nordisk. Men selv om begge tiltrækker interesse hos investorerne, er det stadig den geopolitiske uro omkring Nordkorea, der sætter det tungeste præg på dagsordenen.

Efter weekendens store atomprøvesprængning i Nordkorea har der nemlig været yderligere uro på de finansielle markeder, og oven på mandagens lukning grundet labor day faldt de ledende aktieindeks i USA tirsdag mellem 0,8 og 1,1 pct.

- Der blev (tirsdag, red.) tale om små fald på aktiemarkederne præget af fortsat Nordkorea-usikkerhed, hvor styret har varslet en ny missilaffyring, og Kina og Rusland ikke støtter USA's opfordring til nye sanktioner mod landet, skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

NORDEA BESLUTTER SIG FOR HJEMBY

Herhjemme er der fokus på Nordea, da den skandinaviske storbank på et bestyrelsesmøde beslutter, om hovedkvarteret fortsat skal ligge i Stockholm eller flyttes til en anden storby. København har været nævnt som en mulighed, og tirsdag blev det også rygtet, at bestyrelsesmødet vil finde sted i netop den danske hovedstad.

I relation til Nordea kan det oveni nævnes, at banken har fået hævet anbefalingen af DNB til "køb" mod tidligere "hold", mens kursmålet er hævet til 91,62 kr. fra 87,02 kr. Bankaktien indleder onsdagen med at stige 0,4 pct. til 82,25 kr.

Novo Nordisk får opmærksomhed, da medicinalkoncernen har indgået forlig og skal betale 366 mio. kr. i USA i en sag om nedtoning af advarsler om kræftrisiko ved diabetespræparatet Victoza. Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet vil forliget på grund af sin størrelse dog ikke være kurspåvirkende for Novo Nordisk, der starter med at stige 0,3 pct. til 296,70 kr.

SKULDERKLAP TIL DONG

Fra analytikersiden er der nyt omkring særligt Dong Energy, der har fået skulderklap fra flere børshuse. Bernstein hæver anbefalingen til outperform fra market perform og løfter samtidig sit kursmål for aktien til 380 kr. fra 280 kr. HSBC, der i forvejen anbefaler køb af Dong, løfter sit kursmål til 366 kr. fra 330 kr.

Omvendt vælger Credit Suisse at sænke sin anbefaling af energiaktien til "neutral" fra "outperform". Dong stiger 0,7 pct. til 328,60 kr.

ISS har fået sænket sit kursmål af HSBC til 230 kr. fra 260 kr. Anbefalingen er stadig hold for service- og rengøringsvirksomheden, der falder 0,9 pct. til 240,20 kr.

Chr. Hansen får hævet sin anbefaling af Société Générale til køb fra hold, mens kursmålet er hævet til 620 kr. fra 505 kr. Ingrediensaktien starter med at stige 3,3 pct. til 563 kr.

Desuden er der tryk på Jyske Bank, da BRFholding, der er ejet af BRFfonden, har solgt 4,75 mio. af sine aktier i Silkeborg-banken. Det svarer til 5,33 pct. af aktiekapitalen i Jyske Bank.

Ifølge Bloomberg News er aktierne blevet solgt til institutionelle investorer med en rabat på 5 pct. sammenlignet med tirsdagens slutkurs på 370,70 kr. Jyske Bank indleder med et fald på 3,4 pct. til 358,20 kr., hvilket giver en sidsteplads i C20 Cap.

/ritzau/FINANS