Aktier: Stigninger til Novo og Mærsk sender C20 godt fra start

Uden de store nyheder generelt at vælte sig i sender de danske investorer mandag morgen Novo Nordisk en tak op i et lettere positivt aktiemarked.

Foto: LUCAS JACKSON. Arkivfoto. Uden de store nyheder generelt at vælte sig i sender de danske investorer mandag morgen Novo Nordisk en tak op i et lettere positivt aktiemarked. 
Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel ligger det ledende C20 Cap-indeks 0,1 pct. højere til indeks 1169,73, og dermed er det danske eliteindeks foreløbigt tilbage på rette kurs oven på fredagens lille indeksfald på 0,1 pct.

Med til at trække op mandag er indekstunge Novo Nordisk, som stiger 0,4 pct. til 295,30 kr. Det sker, efter at medicinalkæmpen fredag først kunne fortælle, at det havde fået positive data fra sit såkaldte Leader-studie, hvilket fik de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, til at udtale sig positivt om muligheden for en udvidelse af midlerne Saxendas og Victozas indlægssedler i EU.

Siden nåede Novo Nordisk også at fortælle, at det havde opnået positive resultater i et fase 2-studie med selskabets nye GLP-1-analog, Semaglutid, som vægttabsbehandling.

LUNDBECK FORTSÆTTER NEDTUR

Knapt så gode nyheder var der fra Luncbeck, som fredag faldt 3,3 pct. på baggrund af en afvisning fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Afvisningen gik på at udvide indlægssedlen på antidepressivet Trintellix positive effekter.

Det er anden gang på bare 15 måneder, at FDA afviser at supplere indlægssedlen med oplysninger om, at midlet også kan anvendes til behandling af såkaldt kognitiv dysfunktion hos mennesker med svær depression.

Mandag morgen falder Lundbeck 0,1 pct. til 373 kr.

Uden for medicinalsektoren kan flere energiselskaber nyde godt af mandagens olieprisstigning, som følger efter en periode med prisfald. For A.P. Møller Mærsk, som ganske vist er ved at skille sig af med sine olieaktiviteter, bidrager det for B-aktien til en stigning på 0,5 pct. til 12.710 kr.

I energisektoren ser Dong Energy, som stiger 0,3 pct. til 302 kr., muligheder i Tyskland og derfor kaster selskabet sig ind i forbundsvalgkampen for at styrke potentialet for at bygge flere havvindparker. Det skriver Børsen.

Derudover har Nordea kigget nærmere på kollegaen Jyske Bank, som får sænket anbefalingen til "hold" fra »køb«. Den skandinaviske bank sætter en fair pris på aktien 348 kr. Mandag starter Jyske Bank 0,7 pct. lavere til 366,30 kr.