Aktier: Stigninger over en bred kam - selv til Mærsk

Efter et par dage med blodrøde aktiemarkeder, er det danske aktiemarked ligesom de øvrige børser i Europa tirsdag åbnet med pæne stigninger. Efter 20 minutters handel ligger C20 Cap-indekset 2,2 pct. højere i 963,70 efter et samlet fald på cirka 8 pct. fredag og mandag efter den britiske afstemning torsdag om exit fra EU.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

MÆRSK MISTER VIGTIG KONTRAKT I QATAR

Siden dansk børslukketid mandag er Mærsk kommet med en meddelelse om, at Maersk Oil har mistet sin Al Shaheen-kontrakt i Qatar. Tilsyneladende fik Mærsk-aktierne dog taget kurstæskene allerede i mandagens handel, hvor Mærsk B faldt hele 8,6 pct. til 8100 kr., mens den tirsdag er åbnet 1,1 pct. højere i 8185 kr.

- Rygtet begyndte at køre i går om, at kontrakten ville blive afgjort til et muligt negativt udfald. Jeg tror allerede, vi tog lidt af den negative afbødning af, at man har tabt den her kontrakt, sagde Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, før åbningen til borsen.dk.

Jyske Bank er den mest stigende aktie tirsdag morgen med en stigning på 3,7 pct. til 249,80 kr. efterfulgt af TDC med en stigning på 2,9 pct. til 881 kr.

STRIBE AF KURSMÅLSÆNDRINGER

Aktien i Chr. Hansen kan blive påvirket af, at selskabet har fået hævet sit kursmål til 459 kr. fra 419 kr. hos Goldman Sachs. Finanshusets anbefaling af aktien er fortsat "neutral". Fra åbningen stiger aktien 2,8 pct. til 416,30 kr.

Goldman har også løftet kursmålet for aktien i Carlsberg til 540 fra 510 kr., hvilket dog fortsat er under den aktuelle kurs tirsdag på 606 kr. efter en stigning på 2,2 pct. Anbefalingen hos Goldman er da også "sælg".

Barclays har derimod sænket kursmålet for Vestas-aktien til 550 kr. fra tidligere 570 kr., men fastholder anbefalingen "overvægt". Tirsdag stiger Vestas-aktien med 2,0 pct. til 426,30 kr.

Nordea, der tirsdag stiger 2,0 pct. til 55 kr., har endvidere fået sænket sit kursmål til 75,69 kr. fra 83,62 kr. hos den svenske kollega SEB. Anbefalingen er uændret "køb".

Novo Nordisk er blevet pillet af Goldman Sachs' såkaldte "conviction"-liste over de mest anbefalelsesværdige aktier. Anbefalingen er dog fortsat "køb", skriver Bloomberg News. Novos aktie stiger 1,8 pct. til 348,40 kr.

Analytikerne hos den schweiziske storbank Credit Suisse ser et godt potentiale i aktien i sikkerhedsselskabet G4S og har derfor løftet deres anbefaling af aktien til "outperform" fra tidligere "neutral". Det fremgår af data fra Bloomberg.

Mandag lukkede G4S-aktien 8,5 pct. lavere til 14,90 kr., og siden begyndelsen af året er selskabets aktie dykket med omkring 36 pct. Tirsdag topper den dog på det danske aktiemarked med en stigning på 10,4 pct. til 16,45 kr.

/ritzau/FINANS