Aktier: Stigninger mere end udviskede kedelig afslutning på ugen

Efter den lidt kedelige afslutning på sidste uge tog de amerikanske aktier mandag revanche, da samtlige af de ledende aktieindeks sluttede højere, end da investorerne tog hul på dagens handel.

Tirsdag morgen ser mandagens gode stemning ud til marginalt at holde ved, da handlen med futures indikerer indeksstigninger i underkanten af 0,1 pct. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For S&P 500-, Dow Jones- og Nasdaq-indekset var der mandag stigninger på henholdsvis 0,7 pct., 1,2 pct. og 0,5 pct. Dermed blev tabene fra fredag mere end indhentet, idet S&P 500-indekset på ugens sidste handelsdag mistede 0,3 pct., Nasdaq-indekset 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset lukkede tæt på uændret.

Tirsdag morgen ser mandagens gode stemning ud til marginalt at holde ved, da handlen med futures indikerer indeksstigninger i underkanten af 0,1 pct.

Blandt nogle af højdespringerne i mandagens amerikanske aktiehandel fandt man flere stormagasiner og selskaber fra våben- og flyindustrien. Inden for våben- og flyindustrien var der plusser til industrigiganter som Boeing, der steg 3,6 pct., og United Technologies, som gik op med 2,3 pct.

Vendes blikket mod stormagasinerne var der solide plusser til Macy's, Kohl's såvel som Nordstrom. De tre selskaber noterede stigninger på henholdsvis 1,9 pct., 2,8 pct. og 1,1 pct.

Plus var der også til Deere, der er kendt for at producere landbrugsmaskiner. Selskabet fremlagde fredag regnskab for andet kvartal, hvor resultaterne for andet kvartal ikke helt levede op til markedets forventninger ifølge Bloomberg News. Til gengæld kunne Deere opjustere sine udsigter for helåret, og det er siden blev fejret i markedet med kursstigninger på 5,8 pct. fredag og 2,0 pct. mandag.

/ritzau/FINANS