Aktier: Stigninger i vente fra start

Udviklingen på de internationale børser tegner lys og god for åbningen på det danske aktiemarked torsdag. Den bedste indikator for den europæiske aktieåbning, den tyske Dax-future, peger på stigninger i størrelsesordenen 0,5 pct.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

I USA sluttede det toneangivende S&P 500-indeks med en stigning på 1 pct. onsdag, hvoraf cirka halvdelen kom i hus efter dansk børslukketid. S&P 500-futuren falder dog marginalt torsdag morgen, selv om den positive stemning er ført videre i Asien, hvor det japanske aktiemarked stiger med næsten 3 pct.

- Gårsdagens positive stemning er fortsat i Asien i nat anført af Japan, og meget peger mod, at det vil forplante sig til Europa i dag, da dollar er styrket yderligere i nat mod yen og euro.

- Således forventer vi endnu en gang en positiv start på de europæiske aktiemarkeder, som kan trække renterne med sig op. Afgørende for udviklingen senere på dagen bliver dog den amerikanske inflation, skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar og henviser til de amerikanske forbrugerpristal, der offentliggøres klokken 14.30.

BAVARIAN SÆLGER AKTIER

Herhjemme kan der ventes opmærksomhed om Bavarian, der sælger nye aktier til kurs 240, hvilket er 10 kr. under onsdagens slutkurs. Desuden kan William Demant komme i fokus efter en produktpræsentation på en høreapparatmesse i USA.

Bavarian kan rykke på sig, efter at biotekselskabet har annonceret et salg af 2,77 mio. nye aktier til 240 kr. per styk. Salget gennemføres via en accelereret bookbuilding proces og ventes at give et bruttoprovenu på 665 mio. kr. Biotekselskabets aktie steg onsdag 0,8 pct. til 250 kr.

NYT FRA WILLIAM DEMANT

William Demant har natten til torsdag præsenteret sin nye store satsning, høreapparatet Oticon Opn, ved en messe i Phoenix, Arizona. Viceadministrerende direktør Søren Nielsen siger til Ritzau Finans, at produktet skal gøres tilgængeligt i alle salgskanaler og blandt andet bruges til at genvinde terræn i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA).

WDH-aktien lukkede fladt i 657,50 kr. onsdag.

SAS FÅR OPMÆRKSOMHED

SAS kan atter få opmærksomhed, efter at Reuters onsdag eftermiddag skrev, at tyske Lufthansa tilsyneladende har sat sig sammen med ledelsen i SAS og ledelsen af Brussels Airlines. Det tyske flyselskab skulle efter sigende ønske at udvide netværket af flyskaber og føje noget til sin lavprisplatform "Eurowings".

Kilderne oplyste desuden, at drøftelserne, der har foregået siden efteråret, kan føre til, at Lufthansa får en ejerandel i SAS. Lufthansa afviste onsdag at kommentere spekulationerne om, at selskabet overvejer at købe aktier i SAS. Aktien i SAS steg onsdag hele 7,0 pct. til 20 kr.

AMERIKANERE INDLEDER MED KØBSANBEFALING PÅ GENMAB

Den amerikanske storbank Citigroup har indledt analysedækning af aktien i biotekselskabet Genmab med anbefalingen "køb" med et kursmål på 1140 kr. Det fremgår af Bloomberg News. Aktien i den danske biotekvirksomhed faldt onsdag 1,4 pct. til 912,50 kr.

MERE ANALYSENYT

Analytikerne hos UBS har i øvrigt regnet sig frem til et nyt kursmål for Carlsberg på 565 kr. mod tidligere 540 kr. Carlsberg-aktien faldt onsdag 1,2 pct. til 611 kr. Det norske finanshus DNB har endvidere lagt 25 kr. til sit kursmål for FLSmidth, der nu lyder på 265 kr. mod tidligere 240 kr. Anbefalingen er stadig "hold". FLS-aktien steg 1,3 pct. til 264,30 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk