Aktier: Stigninger i kølvandet af Wall Street og Kina-data

De asiatiske aktiemarkeder stiger efter gårsdagens markant positive marked på Wall Street samt en uventet stigning i den kinesiske eksport.

 

Målt i yuan steg den kinesiske eksport 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Til gengæld faldt importen "kun" 4,0 pct. efter et drop på 5,6 pct. måneden før.

Analytikerne havde ventet et fald i eksporten på 4,1 pct., mens importen var estimeret til at falde 7,9 pct.

- Tallene i de foregående måneder var værre end forventet, men denne gang ser det ganske godt ud med både eksporten og importen, der var bedre end forventet. Det er positivt for markedsstemningen. Men uanset om det er bæredygtigt eller ej, vil jeg stadig være forsigtig, fordi markedet er fortsat med at falde, siger markedsstrateg Sam Chi Yung fra Delta Asia Securities i Hongkong til Bloomberg News.

De hæderlige data og tirsdagens amerikanske aktiestigninger giver et positivt skub til de japanske aktier for første gang i år.

- Det er en lettelse. Vi er faldet seks dage i træk, og nu er der blinkende signaler om, at de japanske aktier er faldet for hurtigt. Vi er på et niveau, hvor man kan forvente et teknisk rekyl, siger analytiker Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 2,7 pct., og det bredere Topix-indeks øger i samme takt.

I Kina er det først og fremmest Hongkong, der får glæde af de gode samhandelsdata. Hongkongs Hang Seng ligger med et plus på 2,3 pct., mens Shanghai Composite ligger med et lille fald på 0,2 pct., og CSI 300 øger 0,1 pct.

Blandt de andre markeder er der stigninger i det sydkoreanske Kospi-indeks på 1,3 pct., og i Taiwans Taiex-indeks på 0,7 pct., mens Singapores Straits Times-indeks lige kan snige sig 0,1 pct. op.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.30-tiden onsdag morgen med stigninger på 0,8 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 2,7

Topix 2,7

Hongkongs Hang Seng 2,3

China Shanghai Composite -0,2

China CSI 300 0,1

Taiwan Taiex 0,7

Sydkoreas Kospi 1,5

Indiens BSE Sensex 0,7

Singapores STI 0,1

Sydney ASX 200 1,3

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.30.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk