Aktier: Stigninger i Japan og Kina

Der er kursstigninger på såvel de japanske som de kinesiske aktiemarkeder torsdag morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I modsætning til de amerikanske handlere ser investorerne i Asien onsdagens udskydelse af en amerikansk renteforhøjelse som positivt for aktiemarkedet.

- At Federal Reserve nu forventer opretholde status quo er et plus for aktiemarkedet lige for tiden. Det var mest i tråd med markedets forventning, siger handelschef Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset Management Co. til Bloomberg News.

Det var referatet af det seneste møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag klart indikerede, at de pengepolitiske komitemedlemmer ikke anser juni som et sandsynligt tidspunkt for en rentehævning.

Samtidig har gode data fra fremstillingssektoren i Japan givet de japanske investorer blod på tanden. En overraskende høj aktivitet i fremstillingssektoren understreges af det japanske Purchasing Managers indeks, der viser en stigning til 50,9 i maj. Økonomerne havde ventet en stigning til 50,3 fra aprils niveau på 49,9 ifølge estimater fra Bloomberg News.

Nikkei-indekset stiger 0,4 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med en plus på 0,5 pct.

I Kina har endnu et sæt skuffende PMI-data givet fornyet tiltro til, at der vil blive leveret nye lempelser af den ene eller anden slags. Den foreløbige opgørelse af PMI for fremstillingssektoren i Kina fra HSBC og Markit Economics viser 49,1 i maj mod den ventede aflæsning på 49,3.

Shanghai Composite-indekset ligger med et plus på 1,1 pct., og CSI 300-indekset øger 1,3 pct. Hang Seng i Hongkong falder til gengæld 0,1 pct.

Blandt de øvrige børser er der fald i Taiwans Taiex-indeks og Sydkoreas Kospi-indeks på 1,1 pct. og 0,7 pct., mens ASX-indekset i Sydney lukker med et plus på 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger torsdag morgen med fald på 0,2-0,3 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,4

Topix 0,5

Hongkongs Hang Seng -0,1

China Shanghai Composite 1,1

China CSI 300 1,3

Taiwan Taiex -1,1

Sydkoreas Kospi -0,7

Indiens BSE Sensex -0,3

Singapores STI -0,1

Sydney ASX 200 0,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 07.00