Aktier: Stigninger i især Japan fortsætter ufortrødent

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med en overordnet positiv trend fredag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De seneste dages solide kursstigninger i især Japan fortsætter, mens den japanske yen svækkes yderligere til glæde for de store japanske eksportvirksomheder.

- Spekulanter og andre spillere er tilbage, og de tjener alle sammen penge igen. De er yderst optimistisk på grund af yensvækkelsen, og de ser en større pengemængde og flere stimuli, noterer aktiechef Benjamin Collett fra Sunrise Brokers i Hongkong over for Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger med et plus på 1,0 pct., og det bredere Topix-indeks går frem med 0,7 pct.

I Kina har økonomien stabiliseret sig ifølge nye data fra myndighederne fredag morgen. BNP-væksten blev fastholdt på 6,7 pct. i andet kvartal, mens både væksten i industriproduktion og detailsalget i juni lå højere end måneden før - og også højere end ventet.

Shanghai Composite ligger med et minus på 0,1 pct., og CSI 300-indekset falder 0,1 pct. I Hongkong er der en stigning i Hang Seng-indekset på 0,6 pct.

De gode kinesiske data smitter af på de øvrige asiatiske markeder.

I Sydkorea ligger Kospi-indekset med et plus på 0,4 pct., og Taiwans Taiex-indeks øger 0,8 pct., mens investorerne i Sydney går på weekend med et plus på 0,6 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale udsving om nul fredag morgen.