Aktier: Stigninger i C20 og hos Tryg efter godkendt regnskab

Tryg Service Center i Lyngby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

. Det danske aktiemarked har taget hul på tirsdagen med mindre stigninger og fortsætter dermed den positive stemning, der også gjorde sig gældende mandag, omend det på samme vis var i småtingsafdelingen.

Efter kort tids handel ligger det danske eliteindeks, C20 Cap, 0,2 pct. højere til indeks 1162,64. Mandag gik indekset op med 0,7 pct.

Bag den generelt opløftende stemning ligger blandt andet en majoritet af plusser i tirsdagens asiatiske aktiehandel, ligesom det kan spille ind, at sæsonen for aflæggelse af regnskaber for andet kvartal er på trapperne både i udlandet og herhjemme.

Et af de første er blevet offentliggjort tirsdag før børsåbning af Tryg, der efterfølgende går frem med 1,6 pct. til 142,80 kr. I andet kvartal overraskede forsikringsselskabet på langt de fleste resultater, mens toplinjen - bruttopræmieindtægterne - sluttede lidt lavere end analytikernes forventninger ifølge Ritzau Estimates.

- Toplinjen skuffer en anelse som følge af at det norske marked, der udvikler sig lidt værre, end man havde regnet med, siger aktieanalytiker Emil Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

Blandt de andre selskaber herhjemme har ingeniørkoncernen FLSmidth ifølge netmediet Worldcement fået en ordre på en cementfabrik til Maghna Cement Mills i Bangladesh. Orden har en estimeret værdi på 200 mio. kr., skriver Alm. Brand Markets i en kommentar. FLS-aktien stiger med 1,4 pct. til 418 kr.

Dong Energy oplyste efter mandagens børslukning, at energiselskabet har indgået et samarbejde med amerikanske Dominion Energy i delstaten Virginia. Til at starte med skal der blot opføres to havvindmøller, men håbet er langt flere. Dong-aktien går frem med 0,9 pct. til 295,60 kr.

Transportkoncernen DSV har fået løftet kursmålet af Nordea til 450 kr. fra 430 kr., mens anbefalingen fortsat er køb. Det fremgår af data fra Bloomberg. Aktien stiger med 0,6 pct. til 398,60 kr.

A.P. Møller-Mærsk har fået løftet kursmålet til 15.200 kr. fra 14.000 kr. hos Nordea, mens HSBC har løftet kursmålet til 15.500 kr. fra 14.100 kr. Begge fastholder en købsanbefaling af koncernen, hvis B-aktie stiger med 0,7 pct. til 13.800 kr.

Desuden er Chr. Hansen Holding tirsdag kommet under et teknisk pres, da ingrediensselskabet udbetaler et udbytte på 5,64 kr. per aktie. Virksomhedens aktie starter 1,5 pct. lavere til 483,70 kr.

Endelig ser allergikoncernen ALK-Abelló mulighed for et eksporteventyr i Japan i kølvandet af den underskrevne frihandelsaftale mellem EU og Japan samt den japanske premierminister, Shinzo Abes, besøg i Danmark. ALK-Abello stiger med 0,6 pct. til 969 kr.