Aktier: Stigninger i Asien trods manglende løsning på græske problemer

De fjernøstlige aktiemarkeder stiger torsdag morgen i takt med investorernes fokus stilles ind på bløde udtalelser fra eurozonens forhandlinger om en den græske redningspakke program, og den japanske yen samtidig er svækket til et syvårigt højdepunkt.

Læs mere
Fold sammen

Finansministrene fra euroregionen ikke var i stand til at finde en løsning på Grækenlands krav om ændringer i vilkår for en redningspakke. Det forlød ellers i forhandlingernes løb, at der var en aftale på vej, men det blev senere afvist.

- Det hele drejer sig om en græsk løsning i øjeblikket. Alle venter på at se, hvor de stejle holdninger, Tyskland og Grækenland, vakler først og mest, siger strateg Evan Lucas fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Udtalelserne efter mødet var dog forholdsvis positive, hvilket giver lidt optimisme inden forhandlingerne genoptages mandag.

I Tokyo får investorerne et ekstra plus fra valutamarkedet, hvor yen nu er svækket til over 120 yen per dollar. Samtidig er der positive data fra ordreindgangen i maskinindustrien, hvilket er med til at øge optimismen.

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks stiger 1,8 pct., mens det brede Topix-indeks handles 1,5 pct. højere.

I Kina er et indledende kursfald blevet vendt til stigninger først på eftermiddagen lokal tid. Stigninger i især telesektoren er med til at trække markedet op.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge i størrelsesordenen 0,2 pct., mens Hongkongs Hang Seng ligger med et plus på 0,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der negative tegn i Sydney og Singapore med fald i ASX200 indekset og Straits Times indekset på henholdsvis 0,4 pct. og 0,8 pct., mens Sydkorea Kospi-indeks falder 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1 pct. for S&P-indeksets vedkommende, mens Nasdaq-futuren stiger 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,8

Topix 1,5

Hongkongs Hang Seng 0,3

China Shanghai Composite 0,2

China CSI 300 0,2

Taiwan Taiex 0,0

Sydkoreas Kospi -0,3

Indiens BSE Sensex -0,1

Singapores STI -0,8

Sydney ASX 200 -0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk