Aktier: Stigninger fra start oven på mandagens fald

Det amerikanske aktiemarked er kommet godt fra start tirsdag eftermiddag og retter derved op på den kedelige udvikling, som gjorde sig gældende på ugens første handelsdag.

Efter nogle minutters handel stiger de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - med 0,4 pct., hvilket er lidt over de stigninger på 0,1 og 0,2 pct., som handlen med futures havde indikeret op til åbning. Mandag endte de tre indeks med at tabe mellem 0,1 og 0,2 pct.

Frem mod tirsdagens handel har investorerne fået handelsinspiration fra flere af de store amerikanske virksomheder. Blandt andet har detailkæden Walmart på sin kapitalmarkedsdag meddelt, at den vil købe aktier tilbage for 20 mia. dollar over de næste to år.

I samme forbindelse fastholder Walmart sin prognose for regnskabsåret 2017/18 om en justeret indtjening på mellem 4,30 og 4,40 dollar per aktie. Det svarer også nogenlunde til analytikernes snitprognose på 4,38 dollar, skriver Bloomberg News.

Walmart-aktien lægger fra land med en stigning på 3,5 pct. til 83,33 dollar.

Også industrikonglomeratet Honeywell er kommet med nyheder, da der er planer om at spalte forretningen og dermed skabe to nye selvstændige, børsnoterede selskaber.

Ifølge selskabet skal "Homes" og "DI Global Distribution Business" være et selvstændigt selskab. Det samme skal "Transportation Systems", og det er planen, at begge selskaber skal være på børsen i slutningen af 2018.

Samtidig har Honeywell præsenteret foreløbige resultater for tredje kvartal tirsdag. Tallene viser, at salget landede på 10,1 mia. dollar i kvartalet, hvilket er over analytikernes forventninger, der lyder på 9,90 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Men Honeywell-aktien falder med 0,8 pct. til 142,42 dollar.

Endelig har medicinalgiganten Pfizer fortalt, at den overvejer et salg af sin division for håndkøbsmedicin, "Consumer Healthcare".

Selskabet har hyret Centerview Partners, Guggenheim Secrutities og Morgan Stanley som rådgivere til et muligt frasalg af divisionen, som i 2016 havde en omsætning på 3,4 mia. dollar.

Pfizer-aktien går op med 0,8 pct. til 36,42 dollar.