Aktier: Stigninger aftog efter dyk i olieprisen

De europæiske aktiebørser lå hele onsdagen igennem i positivt terræn, men i takt med et dyk i olieprisen blev fremgangen reduceret lidt frem mod lukningen. Det store Stoxx Europa 600-indeks endte 0,7 pct. højere, efter at det ved 16-tiden havde ligget til en stigning på 1,1 pct.

Arkivfoto: New York Stock Exchange Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Ud på eftermiddagen dykkede prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, fra 46,80 dollar til 46,00 dollar, hvilket først og fremmest tog noget af luften ud af stigningerne i de olierelaterede aktier. Det gjaldt blandt andre BP, hvis aktie endte blot 0,7 pct. højere, efter at den ud på eftermiddagen havde ligget til en stigning på henved 1,9 pct.

Investorerne fortsatte endvidere med at have fokus på Deutsche Bank, som onsdag revancherede sig 2,1 pct., efter at aktien tidligere på ugen havde lukket i det laveste niveau nogensinde på baggrund af bekymringer om bankens kapitalposition.

»Bankens direktør kommenterede til den tyske avis Bild, at der er ikke er behov for en kapitaludvidelse i øjeblikket, og at man ikke har bedt den tyske regering om hjælp. Det giver et comeback til aktien og lidt lettelse til hele sektoren over, at det måske ikke er så slemt som først antaget«, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Deutsche Bank kunne endvidere fortælle, at det sælger sit britiske forsikringsselskab, Abbey Life Insurance, til Phoenix Group for 935 mio. pund.

Aktionærerne i det britiske fragtfirma UK Mail kunne onsdag glæde sig over nyheden om, at Deutsche Post vil købe selskabet for 2,1 mia. kr. Det fik aktien til at skyde i vejret med 43 pct.

Det britiske selskabs bestyrelse bakker op om tilbuddet og anbefaler aktionærerne at sælge. UK Mail har omkring 2400 køretøjer samt 2700 ansatte og er et af Storbritanniens største uafhængige fragtfirmaer. Aktien i Deutsche Post steg desuden 0,3 pct.