Aktier: Stigning til softwareselskab - smæk til Eli Lilly

Der er udsigt til en meget rolig dag på Wall Street på grund af den amerikanske Columbus Day, hvor mange amerikanere vælger at strække weekenden med en ekstra dag.

Og mandag er der heller ikke regnskaber på programmet, selv om den amerikanske regnskabssæson så småt er blevet skudt i gang.

De ledende indeks ligger mere eller mindre fladt i forhold til fredag. Nasdaq falder med 0,01 pct., Dow Jones falder med 0,1 pct., mens S&P 500-indekset står for det største fald på 0,2 pct. umiddelbart efter markedet åbnede. Og ifølge Bloomberg News kan handelsvolumen skrumpe i dag mod en normal mandag - netop på af Columbus Day.


Mens mandag er en meget stille dag på papiret, afventer investorerne de kommende offentliggørelser af kvartalsregnskaberne.

- Så længe indtjeningen er fair eller bedre end forventningerne, tror jeg, ??vi kommer til at være OK, siger Andrew Brenner, chef i National Alliance Capital Markets, til Bloomberg News.


Indtjeningen på S&P-500 indeksets virksomheder forventes at være faldet 7,2 procent i tredje kvartal, viser prognoser indsamlet af Bloomberg.

På trods af en formentlig rolig dag handles softwareselskabet EMC op til en pæn kursstigning på 2,1 pct. Investorerne tager godt imod tilbuddet på 67 mia. dollar eller 440 mia. kr. fra computerproducenten Dell.


Aktionærerne i EMC, der blandt andet laver software til datalagring, vil få udbetalt størstedelen af beløbet i kontanter, mens resten vil blive udstedt i værdipapirer knyttet til værdien af selskabet Vmware, som EMC kontrollerer. Handlen inkluderer en såkaldt "go shop"-klausul, der lader EMC få 60 dage til at opstøve et bedre tilbud fra potentielle købere.

Helt præcis er der tale om et bud på 24,05 dollar per aktie i kontanter samt en andel af Vmware. Det samlede bud vurderes til 33,15 dollar per aktie, eller 19 pct. over markedskursen på EMC fra fredag.

Ellers er der ikke meget nyt i kalenderen mandag - men i løbet af ugen vil der tikke friske regnskabstal ind fra blandt andre Johnson & Johnson, Intel Corp. og JPMorgan Chase og Co.

Johnson & Johnson stiger med 0,1 pct., mens Intel falder med 0,2 pct., og JPMorgan ligger til fald på 0,6 pct.

Novo Nordisk-rivalen Eli Lilly har opgivet at fuldføre et studie af sin hjertemedicin Evacetrapid i studiets tredje fase, skriver Bloomberg. Det er et uafhængigt udvalg, der er nedsat til at overvåge data fra fase 3-studiet af præparatet, der har anbefalet at droppe fortsættelsen af studiet på baggrund af manglende effektivitet hos hjertepillen.

Som resultat af det droppede studie venter Eli Lilly nu at få en udgift på op imod 90 mio. dollar, eller 5 cent per aktie, i sit fjerde kvartal.


Eli Lilly-aktien falder med 6,5 pct. mandag ved åbningen af aktiemarkedet.


Samtidig har investorerne fokus rettet mod centralbanken, Federal Reserve, Fed, og en eventuel rentestigning i år. Stanley Fischer fra Fed har i weekenden sagt, at den amerikanske økonomi kan være stærk nok til en rentestigning ved udgangen af ??2015. Og senere mandag taler Fed-medlemmerne Dennis Lockhart og Charles Evans.